На престижному фестивалі харківській спектакль зібрав найбільшу кількість глядачів

Четвер, 31 травня 2018, 12:20
Спектакль "Homo Soveticus" був тепло сприйнятий одному з найстаріших і шанованих театральних фестивалів країни — "Мельпомені Таврії".
На престижному фестивалі харківській спектакль зібрав найбільшу кількість глядачів

4 червня в Харкові завершиться гастрольний тур спектакля "Homo Soveticus. Американська комедія & радянська трагедія", який розпочався восени минулого року. Саме цю постановку показали на XX Міжнародному театральному фестивалі "Мельпомена Таврії". Загалом, спектакль подивилося 1450 глядачів, передає PR-агенство Begals&Letters.  

"Homo Soveticus" став першим проектом харківської театральної компанії "Ампулка". Виставу за п'єсою Віктора Шендеровича поставив Максимом Голенко, який є власником гран-прі "Мельпомена Таврії". Щоправда, цього разу призів на фестивалі не давали. Проте, за словами директора фестивалю Олексія Могилевського, "Homo Soveticus" увійшов до числа кращих спектаклів, а по заповнюваності залів він взагалі став лідером. Критики пророкують постановці успіх в новому гастрольному турі. 

"Ця постановка — яскравий зразок традиційно сильного в театральному плані Харкова, — пояснює директор "Мельпомени Таврії", — зазвичай фестиваль проходить в Херсоні, але в цьому році ми вирішили повторити давню традицію перших років — показувати спектаклі і в Херсоні, і в Миколаєві. І "Homo Soveticus" вибрали для показу відразу в двох містах фестивалю, у великих залах на 600 і 850 місць. Зали були повними, і з обговорень, коментарів, відгуків я впевнено можу сказати, що "Homo Soveticus" входить в топ-3". 

За сюжетом, герой історії Вульф Гольдінер, колишній парторг харківського заводу "Енерготяжмаш", живе в США, ненавидить все американське і сумує за радянським ладом. Одного разу він потрапляє під машину американки Джейн Уотсон, і суд в якості покарання відправляє жінку доглядати за потерпілим. У їх діалогах стикаються два світогляди - американське та радянських. 

Кінець сезону призначений 4 червня в місті, де все почалося - в Харкові. Тут місцева публіка вперше побачить Ярему-Гольдінера о 19:00 в театрі ім.Шевченка. 

comments powered by HyperComments