Непроїзна дорога у Харківській області стане європейським автобаном уже цього року

Четвер, 31 травня 2018, 19:22
На дорозі Харків – Охтирка щоденно працює 50 одиниць техніки та 100 дорожників.
Непроїзна дорога у Харківській області стане європейським автобаном уже цього року

Ремонт цієї дороги розпочався у 2016 році за дорученням голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної. Тоді привели до ладу 16 км дорожнього покриття. У 2017 році зробили ще 18 км дороги. Цього року планують завершити ремонт усієї траси, загальна протяжність якої 81,7 км.

31 травня хід робіт проінспектував начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.

«За 62 роки – з моменту будівництва траси – дорогу жодного разу капітально не ремонтували. Останніми роками вона зовсім вийшла з ладу, стала непроїзною. Від автокористувачів було надзвичайно багато скарг. Ремонт дороги – головний пріоритет у нашій роботі, – сказав Євген Зражевець. – За дорученням Президента України Петра Порошенка ця дорога була включена до плану ремонту. І цього року ми доведемо стан дороги до європейських стандартів. Буде відновлена основа на 18 км траси, де зовсім було все зруйновано. Також влаштуємо два шари асфальтобетону. Це перша дорога, яка буде зроблена у повному обсязі й, фактично, в найстисліші терміни. Планується цього року зробити всі 81,7 км у двох шарах із заїзними карманами, з розміткою (і горизонтальною, і вертикальною), з інформаційними знаками, з усією обстановкою, яка робить безпечним і комфортним проїзд».

У 2018 році роботи на дорозі стартували з 24 квітня – розпочалося  укладання асфальтобетону. Вже укладено 15 км нового асфальтобетону, відновлено 6 км основи.

«Щоденно працює 50 одиниць техніки та 100 робітників. На під’їзді знаходиться додаткова техніка, яка буде виставлена для укріплення узбіч. Ми нарощуємо темпи щодня», – сказав Євген Зражевець.

Найбільша частина дороги, 52 км, розташована в Богодухівському районі. Зараз активна робота триває на ділянці, що була найбільш зруйнованою, – між населеними пунктами  Губарівка та Куп’єваха.

«Дорогу Харків – Охтирка місцеві жителі тепер називають «президентською». Люди чекали цього ремонту десятиліттями, – відзначив голова Богодухівської РДА Володимир Шаров. – Останнім часом тут взагалі неможливо було проїхати. А цією трасою  їздять і шкільні автобуси, й маршрутки, й сільськогосподарська техніка. Тому ця дорога була вкрай необхідна. Душа радіє з того, що нарешті її приводять до ладу, що нарешті почалися роботи, які потрібно було проводити ще 20-30 років тому».

До речі, за підрахунками фахівців, інтенсивність автомобільного руху на дорозі Харків – Охтирка складає 20 тисяч автомобілів на добу.

comments powered by HyperComments