У Харкові відбудеться унікальний метал-фестиваль

Юлія Гуш  |  Понеділок, 4 червня 2018, 14:42
У місті проходитиме міжнародний фестиваль металевої музики "Ragnard Reborn–Нове Коло".
У Харкові відбудеться унікальний метал-фестиваль

Фестиваль "Ragnard Reborn–Нове Коло" стартує 22 червня. На нього з'їдеться більше двох десятків українських та закордонних гуртів, серед яких будуть і визнані зірки метал-сцени. За словами організаторів, це буде унікальна подія, яка не обмежиться виключно музичною програмою. Паралельно відбудеться й мистецький фестиваль, який потішить харківську публіку численними виставками та майстер-класами.  

"Це  унікальний фестиваль для України, — підкреслив Дмитро Близно, засновник фестивалю, — для Харкова так точно. Ніколи колективи не було зібрано зі всього світу. Зробити це було достатньо складно. Адже фестивальний сезон відпочиває. І ми їх отримали, адже маємо хороші контакти, є інтерес до України. І вони хочуть подивитися Харків, адже звідси походять найбільш знамениті українські метал-групи. Також їх зацікавив формат нашого фестивалю — поєднання "металевої" частини та мистецтва".  

Наприклад, на фестиваль був запрошений Андреас Маршал, культовий художник, який з 80-х років малює обкладинки для метал-груп. За словами Близно, це буде справжнім подарунком для фанів. Приїдуть також інші митці, скульптори, ремісники з Харкова та інших міст України. 

Щодо музичної складової, то до неї організатори підійшли зі всією серйозністю. Тому на фестивалі можна буде побачити гурти як з України, так із Італії, Норвегії, Швеції, Франції, Нідерландів, Греції, Білорусі, Польщі тощо.  

"Нашою головною задачею було попіклуватися про її (музики) рівень,  — зазначила Валерія Горбачова, арт-менеджер фестивалю, — саме тому ми запросили українських майстрів, професіоналів. Ми відкинули ідею поп-спрямування, кітчу та обрали напрямок етніки, який додав до цієї події якогось фльору Середньовіччя, містики та магії. При цьому позбавив нас традиційної асоціації мистецтва з класикою. Всі митці представляють сучасну українську культуру. І вони створюють об'єкти, які діалогізують з українською культурою, а не просто її повторюють".  

Загалом, поєднання традиції та сучасності стане ключовою темою фестивалю. Зокрема, під час заходу всі охочі зможуть доторкнутися до народного мистецтва чи ремесла та взяти участь в різного роду майстер-класах  — з петриківського розпису, кераміки, ковальства, друкарства і не тільки.  

"Вдалося поєднати, здавалося би, непоєднувані речі, такі як традиція і рок, — розповіла Олеся Вакуленко, дизайнер одягу, — але насправді це надзвичайно цікаво . Адже нічого нового не може бути без вивчення, без посилання на традицію кожного народу. Ну і те, що гості фестивалю можуть також ознайомитись з якимось елементами нашої традиційної культури — то це, як на мене, дуже прекрасно".  

Міжнародний фестиваль металевої музики "Ragnard Reborn–Нове Коло" буде проходити з 22 по 24 червня на території арт-заводу "Механіка". Дізнатися більше про заходи та забронювати квитки можна буде на сайті фесту.  

comments powered by HyperComments