Пропоную виділити 26 млн грн, щоб у повній мірі відновити водопостачання та водовідведення у Лозовій - Світлична

Вівторок, 5 червня 2018, 11:24
Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва голова комісії Юлія Світлична запропонувала депутатам підтримати 3 ініціативи.
Пропоную виділити 26 млн грн, щоб у повній мірі відновити водопостачання та водовідведення у Лозовій - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Губернатор Юлія Світлична підкреслила, що ці гроші потрібні для відновлювальних робіт на колекторі в місті Лозова.

Ще одна важлива ініціатива стосується збільшення коштів, призначених для надання матеріальної допомоги. 

"Велика кількість харків’ян звертаються до обласної державної адміністрації за матеріальною допомогою. Є такі випадки, коли люди не можуть дозволити собі якісне лікування або діагностику. Або є надзвичайно складні життєві умови, в які потрапляють люди, і ми не можемо стояти осторонь цієї ситуації. Моя особиста ініціатива – збільшити фінансування з обласного бюджету, призначене для надання матеріальної допомоги, на 5 млн грн", - повідомила губернатор Харківщини. 

Третя пропозиція керівника області стосується виділення з обласного бюджету 9,7 млн грн на проведення капітального ремонту в обласному диспансері радіаційного захисту населення.

«Наш обов’язок совісті – пам’ятати про чорнобильців не тільки в дні пам’яті, але кожного дня. Є необхідність відремонтувати приміщення лікарні, де проходять лікування та обстеження чорнобильці. Там кричуща ситуація, і я прошу вас підтримати всіх чорнобильців», - звернулася до членів комісії голова ХОДА.

Пленарне засідання чергової сесії Харківської обласної ради, під час якого розглянуть порушені питання, відбудеться 7 червня.

Нагадаємо, цього року внаслідок аварії на колекторі місто Лозова залишилось без водопостачання. Він і до цього знаходився в аварійному стані, там неодноразово виникали обвали. Представники комунальних служб були змушені працювати в цілодобовому режимі.  Тоді воду відключили для жителів семи мікрорайонів міста та села Домаха. Станом на 1 квітня без води потерпали 35 тисяч місцевих мешканців.  Роботи на об`єкті велися у цілодобовому режимі. 

comments powered by HyperComments