Харків був представлений на найбільшому фестивалі науки в Європі

Неділя, 10 червня 2018, 17:56
9 червня в Варшаві на стадіоні «Народовий» проходив 22-й Пікнік науковий — найбільша подія з популяризації науки в Європі, що відбувається просто неба. Вдруге на цьому фестивалі серед 183 інших учасників був представлений окремий майданчик Харкова, про що повідомляють організатори.
Харків був представлений на найбільшому фестивалі науки в Європі

Команда, зібрана «Науковими пікніками в Харкові», запропонувала відвідувачам, яких щороку нараховують не менше 100 тис., безперервні 10-годинні фізичні та хімічні експерименти, в яких усі охочі зможуть взяти участь. Серед дослідів будули ігри з рідким азотом, інертними та флуоресцентними газами, лазерами, димовими завісами, левітацією, електроопором і теплопровідністю тіл тощо. Також уперше був презентовано «винахід» харківських ентузіастів, що дозволяє грати електронну музику за допомогою кухонного приладдя, фруктів і овочів. Його автори — «Сумасшедшие ученые» — називають апарат «зависатором», бо перші його тестувальники «зависали» й довго виконували музичні імпровізації. Всього харківська команда привезла майже 100 кг наукового реквізиту. 

«Кожен рік "Пікнік науковий" у Варшаві має особливість — завчасно оголошену тему. Цього разу це "Рух", яким би він не був — механічним, зміною агрегатного стану, рухом електрично заряджених частинок. Це вимагало від команд, які хотіли взяти участь у фестивалі, більше ніж за півроку підібрати експерименти й пройти тривалу процедуру відбору польською стороною. "Наукові пікніки" з Харкова — перший колектив із України, який спромігся вдруге поспіль представляти як свій регіон, так і країну на "Пікніку науковому"», — каже Тетяна Баглай, організаторка «Наукових пікніків у Харкові».

comments powered by HyperComments