Тепер харків'яни можуть літати до Грузії прямим рейсом

Юлія Гуш  |  Середа, 13 червня 2018, 17:33
Нещодавно грузинська авіакомпанія запустила регулярні рейси до Тбілісі та Батумі.
Тепер харків'яни можуть літати до Грузії прямим рейсом

Відкриття нових авіарейсів відбулося 12 червня в межах Міжнародному аеропорту Харкова. Того дня грузинська авіакомпанія Myway Airlines вперше посадила літак, який відтепер буде здійснювати перельоти до Тбілісі, столиці Грузії.  

"Для нас це не просто відкриття польотів на маршруті Тбілісі-Харків, для нас це історична подія, — розповів Григорій Померанцев, гениректор компанії Myway Airlines, — бо сьогодні відбувся перший регулярний переліт авіакомпанії Myway. Ми раді, що перша посадка була саме у Харкові. Оскільки наші міста та країни пов'язує багато спільного, ми сподіваємося, що завдяки цьому рейсу ці зв'язки будуть тільки міцнішати".  

За його словами, вже було відкрито два авіасполучення між Харковом та Тбілісі, а також  Харковом та Батумі. Передбачено, що кожного тижня відбудеться по два рейси по кожному з цих двох напрямків. Таким чином, дістатися до Тбілісі можна буде по суботам та вівторкам, а до Батумі — по середам та суботам. Всі рейси заплановані на ранковий час.  

"Це дійсно яскрава подія, — підкреслив Володимир Васильченко, генеральний директор аеропорту "Харків", — ми давно на це чекали. Ми поновлюємо перельоти до Тбілісі. Насамперед це велика подія, адже з Тбілісі до Харкова літаки літають більше 40 років. Перші рейси були в 60-х роках. І старожили розповідають про те, що завжди була стовідсоткова завантаженість. Нас багато чого пов'язує. Тому цей рейс був популярний. І буде, я сподіваюсь, таким завжди".  

Загалом, представники авіакомпанії бачать значний потенціал в розвитку аеропорту в Тбілісі. За їх словами, місто має зручне географічне положення, що дозволить йому мати репутацію потужного авіавузла. На даний момент компанія володіє двома літаками Боїнг 737 китайського виробництва, які мають "стаж" в 11 років. Перед тим, як рушити у свій перший рейс, їх було модернізовано.   

"170 рейсів, з яких 8 — бізнес класу і 168 — економ-класу, — розповів Померанцев, — до кінця поточного року ми плануємо увести в експлуатацію ще два літака такого ж класу. А якщо говорити про більш віддалену перспективу, то, згідно бізнес-плану, ми плануємо збільшити флот. І також впровадити літак більшої місткості. 

Щодо цінової політики, то на літній сезон вартість квитка в одну сторону сягатиме від 99 доларів з врахуванням всіх податків. А щоб дістатися до Тбілісі чи Батумі, а потім повернутися до Харкова, слід буде заплатити від 189 доларів. Така пропозиція розповсюджується на весь літній сезон, коли сезон відпусток у самому розпалі. При цьому, звісно, кількість місць в літаках обмежена.  

comments powered by HyperComments