Харківщині дали золоті медалі на міжнародній виставці «Агро-2018»

Четвер, 14 червня 2018, 10:30
Харківській регіон вже четвертий раз поспіль був визнаний кращим на виставці. Також підприємцям області отримали перші місця в окремих номінаціях.
Харківщині дали золоті медалі на міжнародній виставці «Агро-2018»

З 6 по 9 червня у Києві пройшов «Агро-2018», передає ХОДА. Це немасштабніша аграрна виставка, яка проходить на території Східної Європи. Від Харківської області там було представлено 70 підприємств.  

За словами першого заступника голови ХОДА Марка Беккера, Харківщина вже четвертий раз отримує золоту медаль «За краще висвітлення регіонального розвитку та кращу виставкову експозицію серед областей України». Це головна медаль виставки. З його словами, цього успіху вдалося осягти завдяки системній роботі.  

На виставці «Агро-2018» підводиться певний підсумок минулого аграрного маркетингового року. А цього року її результати засвідчили успіхи аграріїв Харківщини. 2017 року був зібраний рекордний урожай пшениці - 2,2 мільйони тон. Таким чином область посіла друге місце по всі Україні. Крім того, Харківська область отримала другий в країні валовий збір зерна та зайняла 2-е місце за виробництвом насіння соняшника. Харківщина  також є лідером за продуктивністю молочного виробництва. 

На цьогорічній виставці було представлено більше 70 підприємств харчової, переробної промисловості, представників агропромислового комплексу регіону. Крім того, харків'яни отримали ще дві медалі - «За виробництво кращих екологічно чистих продуктів для дитячого харчування» та «За значний внесок у розвиток агропромислового комплексу».  

comments powered by HyperComments