Одну з харківських районних лікарень відкрили після капітального ремонту

Четвер, 14 червня 2018, 16:06
Дергачівська центральна районна лікарня ремонтувалася протягом восьми місяців.
Одну з харківських районних лікарень відкрили після капітального ремонту

Ремонт в Дергачівській центральній районній лікарні тривав протягом восьми місяців. Як передає ХОДА, там було відремонтовано терапевтичне, хірургічне, гінекологічне та пологове відділення. Щодо поліклінічного, то це відділення привели до належного ладу ще 2017 року. Під час виконання робіт був застосований комплексний підхід. Було відремонтовано все - від даху до комунікацій. 

За словами голови ХОДА Юлія Світличної, саме такого підходу лікарня потребувала вже сто років, з моменту будівництва. Там вже зміцнюють технічну базу, а сьогодні у заклад передали новий апарат УЗД та автомобіль. Зокрема, лікарня може розраховувати і на подальшу підтримку. Голова ХОДА розповіла, що ремонт вдалося розпочати завдяки тому, що керівництво області долучило до робіт міжнародних партнерів, у  тому числі і німецьку організацію GIZ. 

Зокрема, Світлична зазначила, що комфортні умови дозволять пацієнтам відчувати себе більш надійно, а лікарям - зробити свою роботу більш приємною. "Здоров’я людини - це найважливіше, підкреслила вона, - коли в нас є такі професійні, віддані своїй справі медики та сучасні, комфортні медичні заклади - тоді в людей є віра та бажання жити». 

Також голова ХОДА зазначила, що аналогічні об'єкти будуть відкриватися на території області регулярно. За її словами, для цього є відповідне фінансування. Ремонт лікарень проходить у всіх районах. Вже йде до завершення реконструкція Ізюмської ЦМЛ, на черзі лікарні у Вовчанському районі, Новій Водолазі, Чугуєві, Краснокутському, Богодухівському районах. Також буде закуплено нове обладнання.  

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко зауважила, що сьогодні, завдяки фінансовій децентралізації, в країні є можливість направляти кошти на відновлення інфраструктури, в  тому числі - медичної. Також це відбувається в рамках медичної реформи, спрямованої на зміцнення саме сільської медицини. 

«Робимо все можливе, щоб покращувати умови роботи лікарів, щоб пацієнти мали ще більшу довіру до нашої медицини», - сказала Ірина Луценко. 

Вона підкреслила, що Харківщина є прикладом для інших регіонів щодо того, як потрібно використовувати можливості децентралізації та ефективно розподіляти ресурси: «У таких важких умовах, поруч  із Російською Федерацією та фронтом, Слобожанщина показує кращі показники росту та приклад як, потрібно працювати та примножувати - кожен на своєму робочому місці - добробут держави», - наголосила Ірина Луценко. 

comments powered by HyperComments