В одній із районних лікарень Харківщини тепер працює надсучасний рентген-апарат

П'ятниця, 15 червня 2018, 12:20
Балаклійська центральна районна лікарня отримала нове сучасне обладнання, закуплене завдяки системі «ProZorro».
В одній із районних лікарень Харківщини тепер працює надсучасний рентген-апарат

Придбання нового обладнання було дуже на часі, адже протягом чотирьох років мешканці Балаклійського району долали кілька кілометрів для того, щоб пройти необхідне обстеження. А тепер це робити не доведеться - клініка змогла відновити рентгенологічний кабінет. 

Новий надсучасний рентген-апарат був куплений по системі «ProZorro» за кошти районного бюджету. Зараз він знаходиться в Балаклійській центральній районній лікарні, яка обслуговує 81 000 місцевих мешканців. Як зазначила головна лікарка Марина Руденко, лікарня вже давно потребувала такого обладнання. До цього рентген-апарат був лише в приміщені стаціонару, до якого потрібно було добиратися декілька кілометрів.  

Обладнання розраховане на три робочих місця, воно здатне працювати як у горизонтальному, так і у вертикальному положенні, що забезпечує комфорт пацієнтам. Крім того, завдяки ньому можна буде надати надточні результати досліджень.  

Зокрема, Людмила Руденко заначила, що протягом останніх років до лікарні надходить все більше додаткових коштів. А це в свою чергу дає змогу проводити більше ремонтів, купувати сучасне медичне обладнання.  

comments powered by HyperComments