Харківські активісти розповіли подробиці потасовки в приміщенні міськради

Юлія Гуш  |  Середа, 20 червня 2018, 18:36
За їх словами, конфлікт стався через те, що представників громади не хотіли пускати на засідання.
Харківські активісти розповіли подробиці потасовки в приміщенні міськради

Сьогодні в Харківській міськраді проходило пленарне засідання, на яке намагалися потрапити представники громадськості. Зокрема, вони мали намір заявити свою незгоду з будівництвом багатоповерхового будинку поруч зі стадіоном "Металіст". Проте, за словами співзасновника ГО "Харківський антикорупційний центр" Дмитра Булаха, в активістів вже напочатку виникли проблеми. Поблизу дверей вони побачили представників муніципальної охорони та просто кремезних чоловіків спортивної статури, які не погодились їх впустити всередину. Так виникла потасовка і в сторону активістів, зокрема, був застосований сльозогінний газ.  

"Ми вимагаємо вільного доступу до пленарних засідань харківської міської ради, — розповіла Олександра Щукіна, керівниця секретаріату Харківської реформаторської коаліції, —  бо вже рік ми не можемо потрапити на це засідання. І харківська міськрада порушує два Закони України. Це Законопроект про доступ до публічної інформації та Закон про місцеве самоврядування. І навіть власний регламент.  І коли ми планували цю акцію, ми не знали, що буде такий спротив".  

Вона зазначила, що продуктивного діалогу тоді не вдалося добитися, а людям довелося тікати із задимленого приміщення. А Костянтин Немічев, керівник Національного корпусу (Харків) додав, що охорона пустила в хід шашки та газові балончики. Разом з тим трьом особам таки вдалося потрапити на сесію та виступити проти будівництва багатоповерхівки. Дане питання буде розглянуте вже на наступній сесії.  

"Була досягнута попередня домовленість, —  розповів Булах, —  ми готові взаємодіяти з міською владою в плані розробки та вдосконалення регламенту міської ради. Щоб цей вхід був можливим. І вони сьогодні вперше на моїй пам'яті висловили таке ж саме бажання. Сподіваюся, що в процесі цих перемовин ми знайдемо якісь сприятливий варіант. Коли людей будуть пускати до міської ради. Щоб це був реальний механізм. А не такий, коли одна людина — ми здогадуємося яка — вирішує кому надавати, а кому ні. Такого не має бути. Це публічний орган влади".  

Нагадаємо, в приміщенні міської ради сталася потасовка зі застосуванням шашок та газових балончиків, в результаті якої приміщення було сильно задимлене. Рятувальникам довелося евакуювати близько 300 осіб. 

 

comments powered by HyperComments