Співробітників ДСНС підозрюють у вимаганні хабарів — харківська прокуратура

Четвер, 21 червня 2018, 11:28
Кілка співробітників ДСНС були викриті в систематичному вимаганні неправомірної вигоди.
Співробітників ДСНС підозрюють у вимаганні хабарів — харківська прокуратура

Слідчими прокуратури Харківської області спільно з працівниками СБУ було викрито в отриманні неправомірної вигоди кількох співробітників одного з районних відділів Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

Як було сказано в прес-служби харківської прокуратури, заступнику начальника відділу, а також трьом інспекторам оголосили підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою).  

З початку цього року зазначені посадовці вимагали від директора підприємства з електричної безпеки передавати їм половину коштів, зароблених на обслуговуванні кожного об’єкта. Загалом, це мали б бути сума в 22 тисячі гривень. У випадку незгоди – погрози не тільки постійними перевірками, а й негативними наслідками після них.  

Зловмисники отримали тільки частину коштів. Вони ж були виявлені у фігурантів справи під час проведення обшуків. Зараз йде вирішення питання про обрання їм запобіжного заходу. Прокуратура буде наполягати на арешті підозрюваних. 

comments powered by HyperComments