Питання виконання та перевиконання плану митних зборів є особливо важливим для Харківщини - Світлична

Четвер, 21 червня 2018, 17:16
Голова ХОДА взяла участь у селекторній нараді Уряду.
Питання виконання та перевиконання плану митних зборів є особливо важливим для Харківщини - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Всеукраїнська нарада була присвячена виконанню завдань започаткованої Урядом ініціативи «Україна без контрабанди».

Під час заходу обговорили питання роботи української митниці та об’єднання зусиль усіх гілок влади в боротьбі з контрабандою. Відкриваючи нараду, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що «Україна без контрабанди» - це не разова акція, і тиск на контрабандистів і чиновників, які сприяють контрабанді, буде лише посилюватися на всіх рівнях.

«Митники, працівники прикордонної служби мають все для того, аби робити країну багатшою, а не виконувати функції, аби в країну «щось» заїжджало. Ви заробляєте тисячі чи мільйони, а держава втрачає мільярди», - сказав Прем’єр-міністр.

Голова ХОДА Юлія Світлична наголосила на відповідальності всіх митників та правоохоронців, що працюють на Харківщині, в питаннях боротьби з контрабандою та виконання плану митних зборів.

«Нагадую  всім, що питання виконання та перевиконання плану митних зборів є особливо важливим для регіону, адже завдяки «митному експерименту» Харківщина нині має можливість вкладати значно більші кошти у ремонти доріг. Кожна додаткова гривня від перевиконання плану митних зборів залишається тут, у регіоні, й дозволяє вирішувати питання, яке є чи не найчутливішим для Харківщини. Тому ще раз наголошую на особистій відповідальності кожного в цьому питанні», - підкреслила Юлія Світлична.

Раніше ми писали, що коштом митного експерименту збільшать обсяги ремонтних робіт на 5 дорогах Харківщини.

Також повідомлялося, що у 2018 році Дорожній фонд Харківської області отримує з державного бюджету субвенцію в обсязі 721,6 млн грн. Державна субвенція - головне джерело формування фонду. Іншими джерелами можуть бути обласний бюджет, місцеві бюджети, кошти митного експерименту та інші джерела, що не заборонені законодавством.

comments powered by HyperComments