Культурна децентралізація: сімейний фестиваль завітає до спального району Харкова

Юлія Гуш  |  Вівторок, 26 червня 2018, 16:36
У Харкові просто неба пройде фестиваль "VDOMA", який має бути цікавим для всієї родини.
Культурна децентралізація: сімейний фестиваль завітає до спального району Харкова

28 червня в Харкові відбудеться сімейний open-air фестиваль, організатори якого обіцяють своїм відвідувачам домашню атмосферу, затишну музику та нові ідеї. Цікаво те, що фестиваль не проходитиме в центрі міста, як звикла більшість городян. Замість того він перебереться до одного зі спальних районів Харкова — а саме на вулицю Танкопія. Там ще знаходиться приміщення Української академії лідерства, яка є організатором даного заходу.  

"Ідея зробити щось культурне для спальних районів з'явилася у нас після того, як ми переїхали в нову будівлю — саме на вулицю Танкопія, — розповів В'ячеслав Ноздрін, керівник "VDOMA Fest", — ми побачили, що існує така проблема, коли певні райони опиняються у культурній ізоляції. В центрі проходять найцікавіші культурні події. Це, в принципі, нормально, але про спальні районі всі якось забувають. На наш погляд, це несправедливо, адже є багато людей, які живуть саме у спальних районах. Ми вирішили зробити щось для того, щоб це змінити. Ми виріши продовжувати таку культурну децентралізацію".  

Він зазначив, що свого часу в межах проекту "Молодіжний банк ініціатив" проходило соціологічне опитування. Тоді мешканців спальних районів питали про те, як вони проводять свій вільний час. Більшість з них казала, що особливо нічим не цікавиться та воліє відпочивати вдома. Так і виникла ідея такого заходу — обіграти цю відповідь та зробити фестиваль для тих, хто любить сидіти вдома. 

"Ми обрали для себе три цільові аудиторії: літні люди, сім'ї з дітьми та молодь, — розповіла Христина Баглай, PR менеджер "VDOMA Fest", — пенсіонери зможуть поспілкуватися, пограти в настільні ігри. Також буде портретна зйомка. Одна з найбільших цільових аудиторій — це сім'ї з дітьми. Для них будуть організовані різні майстер-класи, ігри з командотворення та на покращення комунікації. У нас буде спортивна зона. Для молоді у нас будуть майстер-класи від скаутської організації "Пласт", де можна буде навчитися елементів виживання в лісі. Також і для батьків, і для молоді будуть відкриті лекції". 

Наприклад, під час цих майстер-класів можна буде більше дізнатися про особливості емоційного інтелекту, навчитися створювати мандали та механді тощо. На фестивалі також буде представлена і музична програма. На захід будуть запрошені музиканти-початківці, які тільки почали реалізовувати себе на сцені. Крім того, там буде організований фудкорт та дитяча зона для найменших відвідувачів фестивалю.  

Фестиваль "VDOMA" стартує 28 червня о 14.00 на вулиці Танкопія, 12-Б. Вхід вільний.

comments powered by HyperComments