Ремонт в обласному онкоцентрі: триває оновлення променевого корпусу

П'ятниця, 29 червня 2018, 12:19
Також буде проведено ремонт у хірургічному відділенні. Кошти на ці роботи були виділені з обласного бюджету.
Ремонт в обласному онкоцентрі: триває оновлення променевого корпусу

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Завідувачка відділення променевої терапії №1 КНП «Обласний центр онкології» Наталя Кротченко розповіла, що променевий корпус знаходиться в приміщенні, побудованому в 60-х роках минулого століття. І за весь час існування в будівлі не було капітального ремонту, вона - у жахливому стані.

«У нашому відділенні протікала покрівля. Це викликало суттєві незручності для пацієнтів. Тому що проходження променевого лікування, а, значить, і перебування в центрі пацієнта, -  дуже тривале - понад двох місяців. А тут забита каналізація, не працює душ, розетки. Неможливо знаходитись в таких умовах! Будемо сподіватися, що цей ремонт, який у нас проходить, – це лише початок, і на цьому все не зупиниться», - сказала Наталя Кротченко.

Керівник хірургічної служби Артем Зеленський зазначив, що корпуси перебувають у жалюгідному стані, вони не зручні як для персоналу, так і для пацієнтів. Мінімальні роботи проводилися силами онкоцентру та благодійним коштом, але капітальних робіт не було.

«Нашу установу не так давно відвідала глава ХОДА Юлія Світлична. Вона на власні очі переконалася в жалюгідному стані нашого онкоцентру і пообіцяла, що будуть виділені кошти на ремонт. На даний момент суми виділені - на ремонт променевого та хірургічного корпусів», - сказав Артем Зеленський.

Будівельники вже завершили ремонт даху в променевому корпусі, приводять до ладу коридори та холи будівлі із заміною вікон та дверей.

Нагадаємо, раніше "Справжня Варта" писала, що найближчим часом буде розроблений проект нового обласного онкоцентру та визначене місце для його будівництва. Пізніше Юлія Світлична та Хюґ Мінґареллі домовилися про допомогу ЄС у створенні нового онкоцентру в Харкові.

А на сесії обласної ради 1 березня було прийнято рішення щодо виділення фінансування на розробку проектної документації для будівництва нового онкологічного комплексу в Харкові. Губернатор підкреслила, що при обранні місця для медзакладу мають бути враховані дві головні умови - добиратися до центру має бути зручно (тобто гарна транспортна логістика), а також це має бути неподалік від багатопрофільної медичної установи, де пацієнти могли б отримувати додаткові послуги.

Також губернатор запропонувала встановити обладнання у новому онкоцентрі коштом державного бюджету.

comments powered by HyperComments