Рятувальники закликали харків'ян дотримуватися правили пожежної безпеки під час жнив

Субота, 30 червня 2018, 14:07
Це необхідно для того, щоб цьогорічна жнивна кампанія пройшла без жертв та особливих втрат.
Рятувальники закликали харків'ян дотримуватися правили пожежної безпеки під час жнив

Для того, щоб цьогорічні жнива обійшлися без втрат, рятувальники нагадують харків'янам щоб ті дотримувались правил протипожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання зернових, передає ГУ ДСНС в Харківській області. Це не випадково, адже саме людський фактор стає причиною загорянь на полях. Це необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, навмисні підпали, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів. 

Тому рятувальники закликають громадян і сільських господарів дбати про пожежну безпеку майбутнього врожаю. Зокрема, їм заборонено палити біля хлібних масивів, розкладати багаття на полях та поблизу них, спалювати стерню, післяжнивні залишки, полювати неподалік ланів,  допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів. 

Крім того, дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь,  зернозбиральна техніка має виходити в поле справною, вона має бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками. 

comments powered by HyperComments