Харківські патрульні попереджають мешканців міста про небезпеку на водоймах

Субота, 30 червня 2018, 16:04
За даними правоохоронців, не всі відпочивальники дотримуються правил безпеки на воді.
Харківські патрульні попереджають мешканців міста про небезпеку на водоймах

Літо у самому розпалі, погода часто буває спекотною, тому чимало харків'ян воліють відпочивати поблизу водойм, передає Патрульна поліція Харківської області. Але разом з тим деякі них починають нехтувати правилами безпеки, що подекуди виливається в нещасні випадки.  

Тому патрульні наголошують на тому, що неможна залишати дітей без нагляду дорослих, не купатися та пірнати у незнайомих та непристосованих місцях, не запливати за обмежувальні знаки, бути обережними з надувними іграшками та матрацами, уникати переохолоджень, не залишатися в воді надто довго, не наражати інших купальників на небезпеку, не підпливати до коловоротів, пароплавів i катерів.  

Про небезпеку також попереджує ГУ ДСНС. За її даними, з початку року на водоймах країни загинуло близько 500 людей. Тільки з початку червня кількість загиблих сягнула більше 170 чоловік. Але всупереч такій тенденції люди продовжують нехтувати правилами безпеки.  

Зокрема, під час літніх канікул збільшується кількість загиблих і серед дітей. Вони йдуть до водойм без супроводу дорослих, при чому, деякі з них взагалі не вміють плавати. Так, у червні загинуло більш ніж 20 дітей Ще вісьмох вдалося врятувати. 

comments powered by HyperComments