Умови для надання медичної допомоги у місті та в селі мають бути рівними — голова ХОДА

Неділя, 1 липня 2018, 11:35
Зокрема, був зроблений акцент саме на розвитку сільської медицини Харківської області.
Умови для надання медичної допомоги у місті та в селі мають бути рівними — голова ХОДА

Нещодавно був виконаний капітальний ремонт медичної амбулаторії в селі Піщанка. Даний медзаклад обслуговує більше 6,5 тисяч мешканців Піщанки, Зоряного, Вишневого, Тишенківки, Покровського та Новоселівки. Амбулаторію збудували у 1983 році, і відтоді там проходили виключно косметичні ремонти. При чому, силами співробітників закладу. 

Капітальний ремонт вирішили провести у 2017 році. Кошти на це були виділені з державного бюджету при співфінансуванні з місцевого. Протягом 2017-2018 років в амбулаторії пройшов ремонт усіх приміщень: реєстратури, маніпуляційного кабінету, кабінету щеплень, денного стаціонару, кабінету лікарів. Були замінені вікна та двері на енергозберігаючі. На цей рік запланований ремонт ганку амбулаторії за рахунок коштів Піщанської сільської ради. 

"Робимо акцент на сільській медицині, — підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична, — за ініціативи Президента Петра Порошенка в країні стартувала реформа, мета якої —  створити рівні умови для надання медичної допомоги у місті та в селі. Вже маємо результати: сьогодні в багатьох амбулаторіях області умови кращі, ніж у харківських лікарнях. Піщанська амбулаторія — приклад цього". 

За її словами, у межах даної реформи сільської медицини в регіоні побудують близько 50 сучасних амбулаторій із службовим житлом. Там мають бути створені гідні умови для пацієнтів та лікарів. 

Нагадаємо, що не так давно в Красноградській центральній районній лікарні відкрили гінекологічне відділення, де до цього пройшов капітальний ремонт. Воно розраховане на 20 ліжок. Там проходять лікування пацієнтки не тільки з Красноградщини, а також із Сахновщинського, Зачепилівського, Кегичівського  районів.  

 

comments powered by HyperComments