На Харківщині завдяки децентралізації вирішують застарілі інфраструктурні питання — Світлична

Неділя, 1 липня 2018, 14:04
Наприклад, у Наталівському НВК стартували ремонтні роботи початкових класів.
На Харківщині завдяки децентралізації вирішують застарілі інфраструктурні питання — Світлична

На початок 2017-2018 навчального року в НВК пройшов капітальний ремонт дошкільного підрозділу. Там були замінені системи опалення, водопостачання та водовідведення, закуплені меблі та обладнання. 

За словами голови Наталівської ОТГ Віолети Боровської, цього року були спрямовані кошти на підготовку початкової школи за вимогами Нової української школи. Проходить капітальний ремонт приміщень, купуються необхідні меблі, посібники, комп’ютерне обладнання. 

Зокрема, голова ХОДА Юлія Світлична зазначила, що сьогодні завдяки бюджетній децентралізації стало можливим вирішувати ті інфраструктурні проблеми, яких чимало накопичилось за останні роки. Губернаторка зазначила, що всупереч тяжкому фінансовому стану та військовій агресії на сході країни, нині в області можна спостерігати суттєве укріплення місцевих бюджетів.  

"А це — дороги, водопроводи, котельні, вуличне освітлення тощо, — підкреслила Світлична, — всі сфери мають розвиватися паралельно. Головне - ставитися до збільшення фінансового ресурсу відповідально. Тоді буде результат". 

Віолета Боровська у свою чергу зазначила, що бюджет громади унаслідок реформи зріс у 9 разів і тепер складає 93 мільйонів гривень. Вона дає можливість розвинути інфраструктуру в сільській місцевості. Голова ОТГ підкреслила, що незалежно від місця проживання люди мають отримувати послуги всіх рівнів. 

Нагадаємо, що у Красноградському районі Харківської області тепер є новий пожежний автомобіль. Дане авто може вмісити 9 тон води, у той час як старі зразки розраховані на 2 тони. 

comments powered by HyperComments