"Дороги України давно чекають на ремонт" - Світлична розповіла, хто зможе виправити цю ситуацію

Понеділок, 2 липня 2018, 16:35
Голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у врученні дипломів бакалаврам Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.
"Дороги України давно чекають на ремонт" - Світлична розповіла, хто зможе виправити цю ситуацію

Цьогоріч навчання у виші завершили 1200 бакалаврів. Вітаючи випускників, керівник області підкреслила, що спеціальність, яку вони отримали, надзвичайна важлива для держави.

«Сьогодні автомобільно-дорожня галузь дуже швидко розвивається. Ви знаєте, в якому стані знаходяться дороги України, вони давно чекають на ремонт. І саме ви - молоді професіонали, які зможуть виправити цю ситуацію, - звернулася Юлія Світлична до присутніх.  - Я бажаю вам знайти гідне місце в житті держави. Обласна влада - з вами, разом ми зможемо збудувати стійке майбутнє нашої країни».

У своїй промові ректор університету Анатолій Туренко також наголосив на тій великій роботі, яка проводиться в країні для відновлення доріг.

«Президент і Кабінет міністрів сьогодні роблять все, щоб відродити нашу галузь. Такого фінансування ремонту доріг, яке є сьогодні, за часів незалежності України ще не було. Велика вдячність голові ХОДА Юлії Світличній за те, що вона особисто контролює ці роботи в Харківській області і допомагає нашому випускнику працювати максимально ефективно», - підкреслив Анатолій Туренко.

Нагадаємо, в минулому році було затверджено Програму розвитку дорожньої інфраструктури Харківщини. Документ, зокрема, передбачав, що 50% коштів, отриманих від перевиконання плану митних платежів в області, спрямовуватимуться на ремонт доріг регіону. Для Харківської області в 2017 році ця сума складала близько 650 млн грн.

Цього ж року, «митний експеримент», який проводиться в Україні з 2017 року було продовжено. Зокрема, під час останньої сесії Харківської облради 7 червня депутати затвердили додаткове фінансування для Служби автомобільних доріг у Харківській області.

 

comments powered by HyperComments