Світлична разом з Гриневич відкрили EdCamp у Харкові

Понеділок, 2 липня 2018, 16:56
Сьогодні в Харкові стартувала четверта національна конференція EdCamp, яка об'єднала освітян зі всієї України.
Світлична разом з Гриневич відкрили EdCamp у Харкові

ЕdCamp Ukraine – 2018 являє собою майданчик для вільного та неформального спілкування. Даний захід має на меті створити нові сучасні підходи до шкільної освіти, які дозволять виховувати в дітях індивідуальність.  

Участь у заході беруть шкільні викладачі з усіх регіонів України, а також експерти з інших країн. Традиція проводити EdCamp була започаткована саме в Харкові. Її тут проводять вже четвертий рік поспіль. 

З кожним роком конференція збирає все більше учасників. Це в першу чергу люди, які бажають змін та реформ у сфері освіти, які хочуть наблизити європейську Україну до дітей.  

Зокрема, під час заходу українці та іноземні фахівці обговорюють нові стандарти та підходи до освіти. У межах конференції проходять дискусії за участі освітян, під час яких вони мають відшукати шляхи вдосконалення Нової української школи. Зокрема, вони повинні поговорити і про те, як зробити освітній процес зрозумілим і для учнів та їх батьків, і для самих вчителів.  

До проведення цьогорічного EdCamp долучилася 84 різних організацій, у тому силі і міжнародного рівня. Каспар Пік, представник фонду народонаселення ООН, підкреслив, що такі ініціативи не тільки зможуть вдосконалити систему освіти, а й навчити дітей бути справедливими та відповідальними. 

 

 

comments powered by HyperComments