Проект «Сайт Дискавер» познайомить з сотнею об'єктів культурної спадщини Харківської області — Світлична

Середа, 4 липня 2018, 11:32
Зокрема, на сайті проекту можна побачити 3D-тури, присвячені туристичним «родзинкам» регіону — Шарівському замку, Держпрому, музею Григорія Сковороди і не тільки.
Проект «Сайт Дискавер» познайомить з сотнею об'єктів культурної спадщини Харківської області — Світлична

«Сайт Дискавер» —  це проект кампанії з цифрового перевтілення Харківщини, який реалізується Google-Україна та ХОДА. За словами Світличної, в області була прийнята програма зі збереження культурної спадщини, на неї виділено відповідне фінансування з обласного бюджету. Окрім цього, залучаються міжнародні програми, триває пошук іноземних інвестицій для реконструкції пам'яток.  

Зокрема, «Сайт Дискавер» містить інформацію майже по сотні об’єктів культурної спадщини з вісімнадцяті районів області. На сайті також можна побачити є 3D-тури, де презентовані такі "родзинки" регіону, як Шарівський замок, Держпром, музей Григорія Сковороди тощо.  

Як зазначила Юлія Світлична, відвідати ці пам'ятки можна прямо в себе вдома. Для цього потрібен тільки телефон чи комп'ютер. Також сайт дає можливість отримати інформацію про те, як дістатися пам’яток та спланувати поїздку. 

Дмитро Шоломко, голова Google-Україна, зазначив, що їм  важливо показати не тільки туристичні принади Харківщини, а її економічний потенціал. Також він розповів, що проект цифрового перевтілення Харківщини не завершено. 

«Ми залишаємо в області технології, — зазначив Шоломко, — ви можете далі розвивати сайт та наповнювати його. В Харкові багато талантів та активістів, а головне — є підтримка проекту з боку керівництва області. Впевнений, що завдяки цьому він буде розвиватися". 

Також голова ХОДА розповіла, що наповнювати сайт будуть харківські університети та ІТ-компанії. Зокрема, кампанія з цифрового перетворення області передбачає такі активності, як проведення освітніх семінарів, підвищення присутності на карті Google, розробка веб-сайтів та функціональних карт, створення візуальних 3D-турів тощо. 

Нагадаємо, що нещодавно в Харкові був презентований проект "Цифрове перетворення Харківщини". Він дозволить всім охочим здійснити віртуальну подорож по цікавим місцям області просто у себе вдома.  

comments powered by HyperComments