На Харківщині відзначать свято Івана Купала

Четвер, 5 липня 2018, 12:20
В Харківській області пройде культурно-мистецьке свято під назвою «Купальські містерії з Варсавою».
На Харківщині відзначать свято Івана Купала

Святкування відбудеться 7 липня в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди. Програма заходу передбачає проведення виступів фольклорних колективів Харківської і Полтавської областей, роботу етнографічного, спортивного і танцювального майданчиків, виступи солістів Великого слобожанського ансамблю пісні і танцю, а також колективів від European festival. 

Зокрема, до цього свята приєднаються й інші музеї, такі як Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова, Харківський літературний музей, Чугуївський художньо-меморіальний музей імені І. Ю. Рєпіна. Вони також проведуть низку цікавих заходів, таких як презентація інтерактивної програми, присвяченої літньому циклу обрядовості Слобожанщини чи проведення виставки «Літні свята на Слобожанщині». 

На святі буде представлена «Алея майстрів», де відвідувачі можуть подивитися чи придбати  вироби народних майстрів, взяти участь у майстер-класах з гончарства, виготовлення народних оберегів і не тільки. Також вони можуть взяти участь у конкурсі вінків, який відбудеться о 20:00 на майданчику біля Сковородинівського дубу. А на завершення свята відбудеться святкова ілюмінація та вогняне шоу. 

comments powered by HyperComments