Харківські абітурієнти вже можуть формувати особисті електронні кабінети

Четвер, 5 липня 2018, 16:28
Цьогорічна вступна кампанія проходить за принципом "місце ходить за студентом"
Харківські абітурієнти вже можуть формувати особисті електронні кабінети

З 2 по 25 липня абітурієнти будуть формувати свої особисті електронні кабінети. Це мають зробити всі охочі взяти участь у конкурсі за бюджетне місце в українських вишах. Вся вступна кампанія проводиться з принципом "місце ходить за студентом". За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, високі бали по ЗНО дають більші можливості вступити до бажаного закладу.  

Прийом заяв на вступ до вишів буде проходити з 12 по 26 липня. Абітурієнти, які проходять співбесіди, творчі конкурси, складають вступні іспити, здаватимуть документи до 20 липня 2018 року. Творчі конкурси будуть проходити за декілька сесій, з 14 по 26 липня. 

Бабічев зазначив, що до 1 серпня у кожному виші має бути оприлюднений рейтинговий список вступників, де будуть вказані рекомендовані до зарахування на бюджет. До 7 серпня відбудеться будуть зараховувати бюджетників.  Для тих, хто буде вчитися на контракті, зарахуватися можуть до 30 вересня.  

Цього року будуть приймати сертифікати ЗНО 2016, 2017, 2018 років (з іноземних мов – тільки 2018-го). Разом з тим абітурієнти можуть подати менше заявок, ніж минулого року - загалом сім на чотири спеціальностей. Це робиться для того, щоб вони свідомо ставились до свого вибору.  

Встановлена мінімальна кількість балів – 150 – з другого та третього конкурсних предметів для вступу на 3 медичні спеціальності: «стоматологія»,  «медицина», «педіатрія». А щоб поступити  на деякі педагогічні спеціальності, журналістику та окремі спеціалізації дизайну потрібно пройти залік, вже після здачі якого можна буде пройти конкурс.  

 

comments powered by HyperComments