Співробітники ХНАТОБу будуть отримувати зарплатню з коефіцієнтом національних театрів — Світлична

П'ятниця, 6 липня 2018, 09:20
Про це голова ХОДА розповіла після свого візиту до ХНАТОБу ім. М. Лисенка, де вона ознайомилася з роботою театру та поспілкувалася з колективом.
Співробітники ХНАТОБу будуть отримувати зарплатню з коефіцієнтом національних театрів — Світлична

Зокрема, Світлична висловила вдячність колективу театру за вдале завершення сезону, а також велику кількість культурних проектів, фестивалів, які були реалізовані разом з обласною адміністрацією. Вона підкреслила, що вони можуть розраховувати і на подальшу підтримку. До реалізації нових проектів будуть долучати іноземних партнерів і соціально відповідальний бізнес.  

Юлія Світлична повідомила співробітникам ХНАТОБу, що з липня робітники будуть отримувати зарплатню з коефіцієнтом, який мають національні театри. 

«Мене вразило те, що театр вже 8 років має статус національного, але його робітники, на відміну від своїх колег, не отримують відповідних надбавок, - розповіла вона, - я не могла не втрутитися  в це питання. За підтримки Адміністрації Президента і Міністерства культури нам вдалося відстояти справедливість: ви матимете підвищені тарифні ставки - на 50-75% - вже з 1 липня». 

Також в ході зустрічі відбулася передача державної відзнаки «Заслужений артист України» солісту-вокалісту ХНАТОБу Олександру Лапіну. 

Говорячи про підсумки 142-го сезону, директор театру Олег Орищенко назвав його дуже вдалим. У ХНАТОБі відбулося 8 прем'єр, які відвідали понад 140 тисяч глядачів. Більше  13 тисяч глядачів  відвідали театр за пільговими квитками. 

Власні доходи театру зросли на 40%, доходи від вистав - на 23%, у порівнянні з минулим сезоном. В приміщені був проведений капітальний  ремонт,  розроблені інвестиційні  проекти реконструкції і модернізації сценічного обладнання. Їх планують реалізувати за підтримки ХОДА, яка в цьому році сприяла вирішенню низці важливих питань, котрі до цього не могли вирішити роками. 

«За підтримки керівника області Юлії Світличної нам вдалося завершити один з  довгострокових  проектів  -  оновлення  світлової  апаратури  по японському  гранту.  Також з  ініціативи голави  ХОДА був організований візит Бюджетного комітету Верховної Ради в театр. Члени комітету звернули увагу на наш заклад, це дало поштовх для подальшої реконструкції - ми виграли  інвестиційний  проект на 42 млн. Будемо брати участь також у конкурсі на секторальну підтримку», - розповів Олег Орищенко. 

Він також зазначив, що з 2015 року за підтримки обласного керівництва театру - вперше за багато років - не накопичує боргів по теплу. 

comments powered by HyperComments