Харків може пишатися одним з найпотужніших науково-дослідних інститутів країни – Світлична

П'ятниця, 6 липня 2018, 17:31
Про це голова ХОДА розповіла 6 липня під час свого візиту до Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Заслуженого професора М. С. Бокаріуса.
Харків може пишатися одним з найпотужніших науково-дослідних інститутів країни – Світлична

Там Юлія Світлична привітала співробітників НДІ з Днем судового експерта, який відзначався напередодні. Вона зазначила, що їх робота має велике значення для правоохоронної системи держави. Роль таких фахівців у судочинстві є ключовою. Бо надані ними доказами є напрочуд значущими.

«Ваш інститут є однією з найпотужніших науково-дослідних установ країни, – підкреслила Юлія Світлична, – за вашими висновками стоїть надзвичайно високий кваліфікаційний рівень».

Вона розповіла, що життя людей залежить від відданості, компетентності та принциповості експертів. Також вона побажала співробітникам інституту надалі вірно служити своїй справі.

Зокрема, тоді голова ХОДА  вручила державну відзнаку, почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» головному науковому співробітникові інституту Ігорю Крайнову. Почесні відзнаки ХОДА також отримали найкращі співробітникам закладу.

Директор закладу Олександр Клюєв розповів, що завдяки підтримці ХОДА НДІ отримав нове сучасне обладнання. За його словами, питання щодо поліпшення матеріальної бази інституту є напрочуд актуальним.

«Завдячуючи підтримці з боку обласної адміністрації та її керівника Юлії Світличної, нас почули на рівні вищих органів державної влади, і ми змогли придбати найсучасніший порівняльний криміналістичний мікроскоп виробництва США та газовий хроматограф японського виробництва. Зараз вирішуємо питання придбання новітнього комп’ютерного обладнання», – розповів Олександр Клюєв.

Він також додав, що Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз ім. М.Бокаріуса сьогодні відомий не лише в Україні, але закордоном. Наприклад, у поточному році він став членом найбільш вагомої в Європі міжнародної організації - Європейської мережі судових експертних установ ENFSI.

«Інститут уклав договори про співпрацю з судово-експертними установами Молдови, Білорусі, Казахстану, на стадії опрацювання – договори з такими ж установами Китаю, Румунії, Польщі, Киргизії. Міжнародні зв’язки постійно розширюються. Результатом наполегливої роботи всього колективу стало отримання атестату про акредитацію відповідності вимогам міжнародного стандарту» – зауважив Олександр Клюєв.

comments powered by HyperComments