Будемо відновлювати та підтримувати об’єкти культурного надбання Харківщини — Світлична

Неділя, 8 липня 2018, 11:07
В області будуть прийняті заходи, які мають презентувати пам’ятки якомога більшому загалу людей, щоб розвивати внутрішній туризм.
Будемо відновлювати та підтримувати  об’єкти культурного надбання Харківщини — Світлична

Про це Юлія Світлична розповіла під час традиційних «Містеріях Купала з Варсавою», які 7 липня пройшли на території Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди. У межах даного фестивалю пройшли майстер-класи з народних ремесел, працювали різні арт-локації, відбулися покази фестивального кіно та виступи народних колективів.  

"Але головне —  це відродження українських традицій, до яких сьогодні може долучитися кожен бажаючий, —  підкреслила голова ХОДА, — шануємо традиції, адже  це те, на чому базується наша культура, яка згуртовує, цементує українську націю". 

Також Світлична зазначила відзначила символічність даного місця. За її словами, Григорій Сковорода є видатною постатью української літератури та культури. Через 4 роки на Харківщині будуть відзначати  300-річчя з дня народження славетного письменника та мислителя.  

"Вже зараз ми розпочинаємо роботи з відновлення пам’яток, пов’язаних з ним, —  розповіла керівник області, — будемо також відновлювати та підтримувати й інші об’єкти культурного надбання Харківщини. Зокрема, вже виділено кошти на першочергові роботи у Шарівському замку. Зробимо все, щоб презентувати пам’ятки області якомога більшому загалу людей, щоб розвивати внутрішній туризм, який, у свою чергу, дасть поштовх для розвитку економіки районів". 

Юлія Світлична також відзначила, що Купальські свята відзначаються в усіх районах області. За її словами, традиційні українські свята об’єднують людей та роблять їх згуртованими.  

Під час фестивалю діяла алея майстрів та ярмарок-продаж. Усі охочі брали участь у майстер-класах. Свої тематичні програми представили Харківський історичний музей, Харківський літературний музей та Чугуївський художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна. Своє мистецтво глядачам продемонстрували представники Харківського кобзарського цеху. 

Також того дня пройшов показ кращих фільмів фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 21» та туристична виставка «Харківщина: туристичні відкриття». Виступали фольклорні колективи Харківщини та солісти Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю та колективи European Festival. Увечері в рамках свята відбулася етновечірка і вогняне шоу з феєрверком «Купальська квітка» та ілюмінацією на воді. 

comments powered by HyperComments