Харків'ян попереджують про небезпеку на воді

Вівторок, 10 липня 2018, 10:40
За словами рятувальників, на воді люди частіше гинуть через недотримання правил безпеки.
Харків'ян попереджують про небезпеку на воді

З початку поточного року 35 громадян загинуло у водоймах України, передає ГУ ДСНС в Харківській області. Проте такі дані не змушують замислитися людей, які продовжують нехтувати застереженнями співробітників Служби порятунку. 

Найчастіше нещасні випадки стаюся через те, що люди на воді нехтують правилами безпечної поведінки. Зокрема, під час літніх канікул збільшується кількість загиблих дітей. Вони можуть без нагляду дорослих відпочивати на водоймах, при цьому, не вміючи плавати. Вісьмох таких дітей вдалося врятувати. Також рятувальники попереджують, що в жодному разі неможна вживати алкогольні напої. Адже спиртне та водний відпочинок — речі не сумісні. 

Для того, щоб попередити нещасні випадки, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку. Також вони проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу серед місцевих жителів та розповідають їм про правила поведінки. 

Зокрема, рятувальники закликають громадян відпочивати та купатися лише на спеціально обладнаних пляжах, ніколи не пірнати в незнайомих місцях, не лишати дітей без нагляду біля води та не давати їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки, не запливайте далеко, не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння, не наближатись до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас; 

comments powered by HyperComments