Активна харківська молодь покаже себе на Кактус Форумі

Середа, 11 липня 2018, 18:04
На даному форумі підлітки з усіх регіонів країни будуть розробляти нові соціальні проекти та будувати план власного професійного розвитку.
Активна харківська молодь покаже себе на Кактус Форумі

Кактус Форум буде проходити в Тернополі з 26 липня по 4 серпня. Ще вже десятий, ювілейний захід, який об’єднує молодь з різних частин України. Участь у форумі беруть підлітки віком від 15 до 18 років, які у своєму житті прагнуть стати рушієм змін в країні.

«Ми віримо в те, що підлітки – це наше майбутнє, – розповіла Ольга Шевченко, волонтерка Форуму, – що через п‘ять, десять років вони будуть впливати на систему. Тому чим раніше вони будуть долучатися до цього, чим раніше вони будуть здобувати якісь знання, спілкуватися один з одним, вчитися робити проекти, тим краще. Як ми кажемо в Кактусі: «Мисли глобально, дій локально».

Учасники проекту розроблятимуть нові проекти, будуватимуть план свого професійного розвитку, поглиблюватимуть знання в соціальному підприємництві, дизайн-мисленні, культурному різноманітті, правах людини, гендерній рівності та інклюзії. З ними працюватимуть тренери та волонтери з України, США, Європи.

«Ми бачимо, що у них з’являються якісь нові ідеї, нова надія на майбутнє, – підкреслила Ольга Шевченко, – так само і форум дає їм можливість познайомитися з один з одним, побачити професії. Як я вже казала, будуть специфічні тренінги, будуть спікери з різних областей. Учасники за останні 10 років добилися успіху в різних напрямках. Є серед них стипендіати різних міжнародних конкурсів, є люди, які виступали в університетах, які запускали свої проекти. Тож же Гараж хаб в Харкові був запущений одним із них».

За її словами, підлітки за останнє десятиліття стали більш активними членами суспільства. Вони самі під час інтерв’ю розповідають, що стараються більше вникати в проблеми соціуму. Підлітки розуміють, що самі можуть щось робити, що вони учасники змін.

comments powered by HyperComments