На Харківщині виявили небезпечну знахідку

Четвер, 12 липня 2018, 10:43
Піротехніки виявили 19 вибухонебезпечних предметів, які залишились ще з часів Другої світової.
На Харківщині виявили небезпечну знахідку

11 липня піротехніки розмінували та знешкодили застарілі боєприпаси часів Другої світової війни, передає ГУ ДСНС України у Харківській області. Небезпечна знахідка була виявлена у Валківському та Дворічанському районах Харківщини, а також у Індустріальному районі міста Харкова. 

Піротехніки розмінували 19 вибухонебезпечних предметів, серед яких були артснаряди, мінометні міни, підривачі та одна граната. Всі ці боєприпаси знешкодили на спеціальних підривних майданчиках шляхом підриву. 

Також піротехніки завітали до села Затишшя Індустріального району Харкова, де на узбіччі дороги неподалік приватного сектору у мішках виявили вибухонебезпечні предмети часів Другої світової . Всього там було 12 снарядів. Це були артснаряди різного калібру, мінометні міни, граната та підривачі. Усі обставини інциденту розслідують уповноважені правоохоронні органи. 

Також піротехніки ДСНС провели роз’яснювальні бесіди серед місцевих мешканців. Вони розповіли про те, що варто робити  у разі виявленні підозрілих предметів. Зокрема, вони наполягають, що в жодному разі не можна чіпати та переміщувати боєприпаси. А при виявленні такої знахідки слід огородити місце та невідкладно зателефонувати до ДСНС за номером «101». 

comments powered by HyperComments