На Харківщині було газифіковано три нові села

Четвер, 12 липня 2018, 12:18
У Богодухівському районі провели газ в трьох селах.
На Харківщині було газифіковано три нові села

Газ був проведений в таких селах Богодухівського району, як Дмитрівка, Матвіївка та Новософіївка. За словами заступника голови ХОДА Євгена Шахненка, даний газопровід спроектували ще тридцять років тому. Проте тільки в 2017 році з бюджету області були виділені гроші на газифікацію цих сіл. Шахненко також підкреслив, що завдяки децентралізації наповненні місцевого бюджету значно зросло. 

Було передбачено, що я до газопостачання буде приєднано 310 домоволодінь, у яких проживає усього 963 мешканців. На даний момент вже було під'єднано 5. Відсутність газу в селах — це актуальна проблема для їх жителів. Також голова Богодухівської РДА Володимир Шаров розповів, що бюджет району не міг потягнути газифікацію у фінасовому плані.  

Протяжність газопроводу складає 23,91 кілометрів, у тому числі високого тиску – 11,6 кілометрів, середнього (проходить по населених пунктах) – 12,31 кілометрів, встановлено 3 газорозподільних пункти.  

Євген Шахненко розповів, що бюджету області ще виділили гроші на будівництво ще одного газопроводу. Загалом, в Богодухівському районі буде газифіковано 10 сіл. 

comments powered by HyperComments