У Харкові закрили підпільну нарколабораторію

П'ятниця, 13 липня 2018, 11:17
Мешканець Харківщини виготовляв та розповсюджував амфетамін.
У Харкові закрили підпільну нарколабораторію

Житель Ізюму в конспіративній квартирі виготовляв амфетамін та розповсюджував його за допомогою інтернет-мережі, передає поліція Харківщини. Чоловік поширював наркотичну речовину за допомогою "закладок". 

На початку поточного року Управління протидії наркозлочинам отримало оперативну інформацію про інтернет-крамницю, яка розповсюджувала в Харкові амфетамін. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.  

Поліцейськими вже був вжитий комплекс необхідних заходів щодо розкриття наркозлочину. Було встановлено, що наркобізнесом займався 29-річний мешканець Харківщини. Він винайняв квартиру в Харкові. Ним було придбане лабораторне обладнання та створена підпільна нарколабораторія з виготовлення амфетаміну. Правоохоронці визначили, що вона працювала тривалий час. Щоб можна було розповсюджувати наркотики, чоловік створив інтернет-крамницю.  

10 липня правоохоронці провели санкціонований обшук в квартирі злочинця. Ними було вилучене лабораторне обладнання, амфетамін вагою близько 73 грамів, канабіс, електронні ваги, упаковки для фасування амфетаміну та подальших «закладок», медичні шприці, склянки, полімерні трубки та інший лабораторний посуд, а також речовини, необхідні для виготовлення наркотику. 

Чоловіка було затримано. Зараз вирішується питання щодо оголошення йому підозри у вчиненні тяжкого злочину та обрання міри запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від чотирьох до восьми років. Досудове розслідування триває. 

comments powered by HyperComments