Протягом року зарплата на ДП «Енергосталь» зросте ще на 35% - Світлична під час зустрічі з колективом науково-технічного центру

П'ятниця, 13 липня 2018, 15:10
Так, середня зарплата на підприємстві складе 16 тис.грн.
Протягом року зарплата на ДП «Енергосталь» зросте ще на 35% - Світлична під час зустрічі з колективом науково-технічного центру

Про це повідомила губернатор Харківської області Юлія Світлична на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Голова ХОДА повідомила: "Задоволена тим, що керівництво підприємства підтримує наші вимоги щодо постійного підвищення соціальних стандартів. За останні півтори року середня заробітна плата збільшилась на 60%. Домовились і про подальше зростання зарплати, протягом року вона зросте ще на 35% і складе 16 тис.грн. Такий підхід підтримую!". 

Губернатор також зазначила, що під час зустрічі з колективом науково-технічного центру мова йшла не лише про виробничі пиання, але, як і завжди, про соціальні.

"УкрНТЦ «Енергосталь» - потужне, унікальне та стратегічне державне підприємство металургійної промисловості, яке конкурує з провідними компаніями світу. Під час зустрічі обговорили питання стратегічного розвитку. Є програма розвитку підприємства, є завантаженість, і ми бачимо перспективи", - зазначила Юлія Світлична.

Говорячи про роботу та розвиток очолюваного ним підприємства, Дмитро Сталінський зазначив, що «Енергосталі» вдалося за останні роки диверсифікувати ринки, зараз підприємство працює з Єгиптом, Іраном, Сербією, Узбекистаном, Алжиром та іншими країнами й цього року прогнозує 2,5-кратне зростання виробництва.

«У найближчій перспективі в нас - створення низки об'єктів у регіоні, сучасних, світового технічного рівня, - сказав генеральний директор ДП «УкрНТЦ «Енергосталь» Дмитро Сталінський. - Сьогодні потрібно об'єднати зусилля харківських вчених, проектувальників, виробничників щодо рішення фундаментальних завдань, що вимагає сприяння з боку обласної державної адміністрації. Те, що зараз робить Юлія Олександрівна та керівництво області, викликає у нас і схвалення, й розуміння, і підтримку».

Юлія Світлична підкреслила, що розвиток промисловості області є одним з головних пріоритетів для ХОДА.

«У тому числі відроджуємо ті підприємства, які давно втратили надію на відновлення своєї діяльності. За підтримки Президента України нам вдалося в 2017 році відродити роботу «ХТЗ», вдалося, починаючи з 2015 року, «підняти» важкі підприємства, які, здавалося, були на межі. Зараз у них є перспективні замовлення на роки вперед, стабільна зарплата та її зростання й упевнене майбутнє. Можете розраховувати на нашу підтримку як у вирішенні виробничих питань підприємства, так і тих соціальних питань, які виникають у колективу», - запевнила робітників та керівництво підприємства глава ХОДА.

Зазначимо, що питання своєчасної виплати зарплат та ліквідації боргів підприємств області перед своїми працівниками стало центральним на розширеному засіданні колегії ХОДА та представників прокуратури Харківської області.

Раніше ми писали, що 2017 року на Харківщині були підняті зарплати на великих підприємствах, повністю ліквідована заборгованість по зарплаті на 70 підприємствах області. У позитивному балансі року плюс 3000 зайнятих вакансій, зростання середньої зарплати на 39%. 

А у березні Юлія Світлична домовилася із залізничниками про соціальне забезпечення та підвищення зарплат. Як ми повідомляли раніше, губернатор пообіцяла, що вони на Південній залізниці протягом поточного року зростуть не менше, ніж на 20%. 

comments powered by HyperComments