Питання екології, безпеки та погашення боргів із зарплати потребують пильної уваги правоохоронців - Світлична

Середа, 18 липня 2018, 15:03
18 липня відбулося розширене засідання колегії прокуратури Харківської області, у якому взяла участь губернатор Юлія Світлична.
Питання екології, безпеки та погашення боргів із зарплати потребують пильної уваги правоохоронців - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Учасники заходу обговорили, як проходить робота із запобігання злочинності на Харківщині у першій половині поточного року. 

У свою чергу, голова ХОДА Юлія Світлична звернула увагу правоохоронців на низку питань, які, на її думку, мають знаходитися під найпильнішою увагою. 

Першим вона назвала пошашення боргів із заробітної плати. 

«Перше – це погашення заборгованості із заробітної плати. Кожна людина має право отримувати зарплату за ту роботу, яку виконала. І в цьому питанні я прошу скоординувати роботу правоохоронних органів та органів державної влади, які на це мають повноваження, - незважаючи на підпорядкованість або форму власності підприємств: чи то приватні, чи державні, або комунальні установи», - наголосила Юлія Світлична.

Зазначимо, що питання своєчасної виплати зарплат та ліквідації боргів підприємств області перед своїми працівниками стало центральним на розширеному засіданні колегії ХОДА та представників прокуратури Харківської області.

Раніше ми писали, що 2017 року на Харківщині були підняті зарплати на великих підприємствах, повністю ліквідована заборгованість по зарплаті на 70 підприємствах області. У позитивному балансі року плюс 3000 зайнятих вакансій, зростання середньої зарплати на 39%. 

Другим таким питанням став захист навколишнього середовища та догляд за екологічною ситуацією у регіоні.

«Виникає дуже багато питань щодо порушення законодавства в екологічній сфері. Явно - це недопрацювання екологічної інспекції. Наголошую на тому, що з боку правоохоронних органів та органів державної служби повинні бути використані всі важелі та можливості для того, щоб убезпечити область від порушень у екологічній сфері», - підкреслила Юлія Світлична. 

Ми повідомляли, що офіс JICA за підтримки Уряду Японії реалізуватиме на Харківщині проекти у сфері екології.

Ще одним дуже важливим питанням, за словами Юлії Світличної, є протидія тероризму та забезпечення загального порядку у Харківській області. 

«Безпека на території області – це найголовніше питання розвитку. Зараз сезон відпусток. Люди відпочивають, а правоохоронні органи повинні працювати, щоб забезпечувати безпечне дозвілля людей, - сказала голова ХОДА. - Необхідний чіткий контроль за безпекою в дитячих таборах. Цьому питанню було присвячено окрему нараду в обласній державній адміністрації. Повна відповідальність за протипожежну безпеку лежить на Головному управлінні ДСНС у Харківській області, а за продуктову безпеку – на Держпродспоживслужбі. Прошу правоохоронні органи забезпечити зі свого боку дієвий контроль дотримання безпеки. Від вашої координації дій залежить спільний результат».

Нагадаємо, як повідомляла «Справжня варта», обласна програма з протидії тероризму, розроблена за ініціативи ХОДА, була затверджена депутатами облради. Її головна мета – це підготовка особового складу підрозділів територіальної оборони. Даний документ передбачає фінансування, яке є необхідним для подальшої роботи підрозділів територіальної оборони Харківщини.

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко відзначив, що наразі правоохоронні органи регіону виконують узгоджені заходи у рамках трьох обласних програм: забезпечення публічної безпеки та порядку й протидії злочинності, терористичній діяльності, убезпечення дорожнього руху на території Харківської області.

«У результаті наших спільних зусиль відбулося зниження рівня злочинності. Зареєстровано на 2,5 тисячі менше злочинів, - навів дані за перше півріччя 2018-го Юрій Данильченко. - Перед усім ця тенденція має місце шляхом зниження кількості злочинів проти власності. Унаслідок запровадження послідовних профілактичних заходів зменшилася кількість тяжких тілесних ушкоджень, кримінальних правопорушень, учинених групою осіб, неповнолітніми або за їх участю».

comments powered by HyperComments