Харків’ян попереджують про небезпеки на водоймах

Субота, 21 липня 2018, 16:27
Фахівці ДСНС розповіли про небезпеку, яка підстерігає відпочивальників під час відвідування водойм.
Харків’ян попереджують про небезпеки на водоймах

Під час літнього періоду частішають надзвичайні події на водоймах, передає ГУ ДСНС в Харківській області. З початку липня рятувальники нарахували більше 120 таких випадків. Але це громадян не лякає і вони продовжують навідуватися до водойм, які зовсім непристосовані для купання. І тим самим наражають своє життя на небезпеку.  

Щоб таких випадків стало менше, на водоймі проходять патрулювання за участі Служб порятунку. Вони ж розповідають відпочивальникам про те, що як слід поводити себе на воді. Наприклад, вони розповідають, що не слід купатися за один раз більше 20 хвилин, переохолоджуватися, вживати алкоголь. Також радять обережно користуватися надувними матрацами та кругами, а також уважно стежити за дітьми. 

За словами рятувальників, трагедії можна уникнути, якщо дотримуватись правил безпеки. Їм рекомендують купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах, не пірнати в незнайомих місцях, не лишати дітей без нагляду, не запливати далеко та не плавати наодинці, особливо якщо немає впевненості у своїх силах; 

Також неможна заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння, наближатися до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас, а також слідкувати за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру. 

comments powered by HyperComments