На Харківщину з’їхалися пластуни зі всієї України

Вівторок, 24 липня 2018, 10:15
Вперше в Харківській області був відкритий всеукраїнський табір для пластунів.
На Харківщину з’їхалися пластуни зі всієї України

До табору, розташованого на березі Печенізького водосховища, приїхали майже 150 дітей від 6 до 11 років з усіх регіонів України. В Харківській області «Літопис рідної землі» проходить вперше. Дотепер табір влаштовували зазвичай на Заході Україні та під Києвом. Збори проходять десять днів. Табір розділений на три підтабори залежно від віку вихованців. І в кожному з них проходить вивчення історії України в ігровій формі. 

За словами Ірини Маркевич, гра дає ілюзію подорожей в часі. Діти, після отримання інформації про той чи інший період української історії, пробують його реконструювати. Також вони займуться виготовленням атрибутів тих часів.  

Вихованці табору вчяться майструвати з підручних матеріалів – розфарбувати щити, майструвати луки і стріли, коней тощо. Їх навчають  прикладному мистецтву, зокрема, техніці нанесенню орнаменту – вибійці. Увага також приділяється природним барвникам і фарбуванню тканини, створенню лялькового театру. 

 За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, Харківська область вперше приймає всеукраїнський пластовий табір. Тут зібралися діти з різних областей України, вони виховують почуття національної гідності, патріотизму, шанобливого ставлення до історичного минулого. 

Окрім того, в таборі діти вчяться веслувати, плавають, вивчають картографію, українські народні казки, кожного дня проходять квести, різноманітні спортивні ігри.

comments powered by HyperComments