На Харківщині триває оздоровча кампанія: статистика

Середа, 25 липня 2018, 14:04
Оздоровленням та відпочинком вже охоплено майже 127 тисяч дітей Харківщини.
На Харківщині триває оздоровча кампанія: статистика

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Протягом червня-липня на території Харківської області працювало 711 закладів відпочинку, в яких перебувало понад 83 тисяч дітей (697 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку, 1 наметове містечко). 710 закладів вже закінчили діяльність, працює 1 наметове містечко.

Крім того, оздоровлення та відпочинок дітей здійснювали 25 стаціонарних таборів Харківської області, в яких уже відпочили майже 8,5 тисячі дітей (у т.ч. 1980 дітей - за кошти обласного бюджету).

За межі області за кошти державного та обласного бюджету направлено 3065 дітей.

Усього, за оперативними даними, оздоровленням та відпочинком охоплено майже 127 тисяч дітей, що складає 55,5% від запланованої кількості. Із загальної кількості оздоровленням та відпочинком за соціально незахищеними категоріями охоплено понад 67 тисяч дітей, що складає 42% до плану.

У Харківській області планують працювати цього літа 26 дитячих оздоровчих таборів з цілодобовим перебуванням дітей. Протягом квітня-травня спеціалісти ДСНС провели перевірки в цих закладах. Також, за дорученням керівника області Юлії Світличної в області приділяється підвищена увага питанням стану пожежної та санітарної безпеки в таборах відпочинку.

А минулого сезона найбільше дітей по областях України було влітку оздоровлено з нашої області. Майже 222 тис. маленьких харків'ян відпочили у дитячих таборах. Також наша область лідирувала за показниками фінансування оздоровчої кампанії з обласного бюджету: на придбання путівок для дітей пільгових категорій цьогоріч було виділено 48,5 млн грн, за які куплено 7435 путівок до таборів та санаторних установ області, а також до таборів на узбережжях Чорного та Азовського морів і в Карпати.

comments powered by HyperComments