У день 75-річчя Харківського заводу спецмашин Світлична зустрілася з колективом підприємства

Середа, 25 липня 2018, 16:58
Юлія Світлична привітала колектив Харківського заводу спецмашин з 75-річчям підприємства.
У день 75-річчя Харківського заводу спецмашин Світлична зустрілася з колективом підприємства

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Зустрічаючись з колективом заводу, губернатор Харківської області зазначила, що сьогодні святкується не лише формальне 75-річчя заводу, адже його є з чим вітати. Цифри говорять самі за себе. Починаючи з 2016 року, обсяги виробництва зросли приблизно на третину, а середня зарплата - на половину. На сьогодні ми маємо повністю сформований портфель замовлень.

Вона наголосила, що розвиток промисловості є важливим питанням для держави в цілому та особливо нагальним – для індустріальних регіонів, таких як Харківщина. Колективу ДП «ХЗСМ» керівник області побажала наснаги, здоров’я, збільшення кількості замовлень та зміцнення соціальних гарантій.

«Саме на питанні забезпечення соціальних гарантій ми зосереджуємо свою увагу. Працюємо з великими підприємствами, щоб підвищувати зарплати та поліпшувати умови праці. Робимо все від нас залежне для того, щоб кожне підприємство Харківщини розширювало свій портфель замовлень», - сказала Юлія Світлична.

Директор заводу Олексій Горобець відзначив, що наразі підприємство, яке він очолює, є лідером в Україні серед заводів, що ремонтують, виготовляють та відновлюють колісну військову техніку.

«Ми випускаємо велику лінійку колісних машин, вантажівок, всюдиходів, які передаємо до військових підрозділів ЗСУ. У тому числі, наша техніка використовується в зоні проведення операції об’єднаних сил», - відзначив Олексій Горобець.

За його словами, на даний момент підприємство завантажено навіть більше, ніж на 100%.

«Працюємо в посиленому режимі, в дві зміни та практично без вихідних. Замовлення Міністерства оборони дуже велике. Кожен день з конвеєра заводу сходить один автомобіль. Це дуже напружена та велика програма», - сказав директор заводу.

Ми вже писали, що Харківщина завершила 2017 рік з індексом зростання промислового виробництва 106,1%. Головною експортною галуззю є виробництво готових харчових продуктів. Найбільшу генерацію прибутку демонструє машинобудування, за рахунок, у першу чергу, внутрішнього ринку. Ще один з позитивних підсумків року - в Харківській області формується кластер енергомашинобудування: тут функціонують підприємства, які створюють повний цикл, від створення проектів до виробництва турбін та монтажу.

Раніше ми повідомляли, що за рік у промисловості Харківщини було створено три тисячі робочих місць. «У Харківській області велика кількість промислових підприємств – понад 600, кожен третій житель регіону зайнятий у промисловості. Тому ми приділяємо особливу увагу її розвитку. І маємо в цьому підтримку Президента та Кабінету міністрів України», - наголосила Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments