На Харківщині знов відбудуться збори тероборони

Юлія Гуш  |  Середа, 25 липня 2018, 18:02
Військовозобов‘язані будуть виконувати завдання виключно на території Харківської області.
На Харківщині знов відбудуться збори тероборони

З 28 серпня по 6 вересня на території Харківської області будуть проходити навчальні збори з управлінням та підрозділами територіальної оборони. Заступник голови ХОДА Олександр Скакун розповів, що для формування бригад територіальної оборони призиваються  військовозобов‘язані оперативного резерву. Це категорія осіб віком до 60 років, які є придатними чи обмежно придатними за станом здоров‘я. Їх будуть оповіщувати в тому числі через підприємства, установи та організації, де вони працюють.  

«Бригада територіальної оборони – це тактичне військове формування, яке призначається для виконання завдань територіальної оборони виключно на території області, – розповів Юрій Калгушкін, військовий комісар харківського військового комісаріату, – є п‘ять основних завдань і всі вони будуть відпрацьовані під час навчального процесу. Це підтримання тилового режиму воєнного стану, охорона та захист державного кордону, забезпечення умов для надійного функціювання органів державної влади та військового управління, охорона та оборона важливих об‘єктів та комунікацій, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами.

Під час проходження зборів військовозобов‘язані будуть забезпечені всім необхідним, а саме навчання має проходити у сприятливих для цього умовах. На них будуть розповсюджені всі соціальні гарантії, що і на військових, збережена середня заробітна плата та робоче місце. Також Калгушкін повідомив, що починаючи з 2019 року мінімальне грошове забезпечення рядового складу ЗСУ буде складати 15 тисяч гривень. Військовий комісар також підкреслив, що під час проведення зборів військовозобов’язані не будуть діяти за межами області та зоні ООС.

comments powered by HyperComments