Чиновник Харківської міськради порадив автовласникам не з'являтися на «Київській»

Понеділок, 30 липня 2018, 19:01
У прийдешню ніч – з 30 на 31 липня – у Харкові, в районі перехрестя вулиць Шевченка і Матюшенка та на прилеглих вулицях будуть встановлені заборонні знаки.
Чиновник Харківської міськради порадив автовласникам не з'являтися на «Київській»

Відтак впродовж тижня автомобілістам краще пересуватися містом об'їзними маршрутами. Принаймні, таке порекомендував директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

Справа у тім, що міські власті затіяли реконструкцією перехрестя Шевченко VS Матюшенко. Встановлені вночі дорожні знаки будуть указувати, як об'їхати цю ділянку дорожніх робіт.

«Через 5-10 днів транспортні потоки перерозподіляться і нормалізуються, – вважає спеціаліст у дорожньому питанні Сергій Дульфан. – Але я прошу харків'ян, для яких перехрестя вулиць Шевченка і Матюшенка є частиною основного маршруту, щоб вони тимчасово обрали об'їзні дороги: це може бути вулиця Академіка Павлова і Окружна дорога з будь-яким із зручних для них в'їздів до міста.

Як запевняє начальник управління транспортної інфраструктури та організації дорожнього руху Костянтин Туренко, для об'їзду перехрестя були спеціально облаштовані три нові ділянки дороги, в тому числі для в'їзду з Салтівки, а також для забезпечення в цьому районі кругового потоку транспорту.

«Таким чином, по вулиці Шевченка, на ділянці від вулиці Арктичної, буде організований односторонній рух, і весь транспорт виїжджатиме на вулицю Мойсеївську. Далі по колу транспорт рухатиметься проти годинникової стрілки на нових ділянках дороги. Транспорт, який рухається з центру по вулиці Шевченка, йтиме по новій пробивці на вулицю Арктичну, через парковку супермаркету «Рост», з подальшим виїздом на вулицю Шевченка», – «розшифрував» схему Костянтин Туренко.

За словами старшого інспектора з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Харківській області Олексія Лисікова, на період проведення ремонтних робіт у цій частині міста буде обмежений рух вантажного транспорту, який зможе доїжджати лише до вулиці Кільцовської. А внаслідок відключення світлофорів регулювати рух транспорту на даній ділянці будуть патрульні.

На перетині вулиць Шевченка і Матюшенка виконується комплекс масштабних робіт, що складається з реконструкції трамвайного переїзду і заміни рейкового шляху за двома напрямками - по вул. Весніна і по вул. Шевченка, реконструкції світлофорів та встановлення нового, який дозволить забезпечити мінімальні затримки на даному транспортному вузлі, а також реконструкції контактної мережі та вуличного освітлення. Крім того, на вул. Матюшенка планується розширити проїжджу частину і тим самим розвантажити від транспорту узвіз Весніна. Також до комплексу робіт входить облаштування на цій ділянці зливової каналізації.

Реконструкція охопить ділянку дороги від трамвайного переїзду на вулицях Шевченка і Матюшенка до вулиці Челюскінців, а також від цього перехрестя до Кисловодської.

Роботи розпочаті півтора місяці тому, їх планують завершити до кінця вересня, запевняють у мерії.

Окрім того

Рух транспорту вулицею Шевченка, у районі перехрестя з Вологодським в'їздом, обмежуэться з 31 липня по 12 серпня. У міськраді кажуть: це спричинила заміна трубопроводу. Транспорт зможе пересуватися вільною від виконання робіт смугою руху.

comments powered by HyperComments