На Харківщині в житловому фонді рівень підготовки до опалювального сезону складає 64%

П'ятниця, 3 серпня 2018, 17:28
Це на 4 відсотка більше, ніж за планом.
На Харківщині в житловому фонді рівень підготовки до опалювального сезону складає 64%

Про це повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, передає прес-служба ХОДА. 

64 відсотка  - це близько дев`яти тисяч чотирьохсот будинків із загальної кількості 14641. Окрім того повідомляється, що теплове господарство до прийдешнього опалювального сезону готове майже на 69%. Реконструватимуться котельні, замінюватимуться теплові мережі. 

Окрім того, за словами Сергія Магдисюка, в обласному бюджеті закладені гроші на відновлення та ремонт теплового господарства. Також будуються нові об`єкти. Це стало можливим завдяки зусиллям губернатора Харківщини Юлії Світличної, яка ініціює збільшення фінансування ЖКГ. 

Водопровідно-каналізаційне господарство підготовлено до опалювального сезону на 67%. Рівень готовності об'єктів соціальної сфери - понад 70%: підготовлено 580 загальноосвітніх навчальних закладів, 585 - дошкільних. Рівень підготовки об'єктів охорони здоров'я становить 60%.

Говорячи про готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду, Сергій Магдисюк зазначив, що на ТЕС ПАТ «Центренерго» і ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» є необхідний запас вугілля для початку роботи. На випадок перебоїв з постачанням вугілля або газу заготовлений резервний запас мазуту.

Проблем з підготовки дорожнього комплексу немає: проводиться закупівля посипальних матеріалів, підготовка техніки.

«Також важливим фактором при підготовці до опалювального сезону є розрахунки за енергоносії. Так, за 6 місяців 2018 року рівень розрахунків АК «Харківобленерго» з ДП «Енергоринок» склав 103,4%. Розрахунок за природний газ, за даними НАК «Нафтогаз України», - на рівні 74%. Розрахунки Харківської області - одні з кращих в Україні», - сказав Сергій Магдисюк.

Раніше ми писали, що під час сьогоднішньої наради Геннадій Зубко висловив невдоволення роботою харківських КП. За його словами, борги за електроенергію та газ, які має Харківська область, - це майже повністю борги окремих КП міста Харків.

Також ми писали, що губернатор області наголосила на повній відповідальності голів районів та міст обласного значення за належне виконання задач, визначених у ході селекторної наради щодо підготовки до осінньо-зимового періоду - 2018/2019.

comments powered by HyperComments