План підготовки Харківщини до опалювального сезону враховує строки і роботи - Світлична

Вівторок, 26 червня 2018, 17:01
На Харківщині для організації роботи з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в опалювальний період розпорядженням голови ХОДА створено обласний штаб. Вже проведено п’ять засідань штабу, на яких розглянуто підготовку в 13 районах та містах обласного значення.
План підготовки Харківщини до опалювального сезону враховує строки і роботи - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Питання щодо цього підіймалося на всеукраїнській селекторній нараді щодо підготовки до осінньо-зимового періоду - 2018/2019.

«Ми розробили план підготовки до опалювального сезону, який враховує строки і роботи, які необхідно провести по кожному району і місту. Прошу керівників на місцях приділити особливу увагу виконанню цього плану. Це дуже важливе питання для жителів області», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона наголосила на повній відповідальності голів районів та міст обласного значення за належне виконання задач, визначених у ході селекторної наради.

За даними Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури, заходи щодо підготовки області до опалювального сезону проводяться згідно з графіками.

Станом на 25 червня стан готовності житлового фонду складає 37% (підготовано 5,5 тис. житлових будинків з 14,6 тис.). Заходи з підготовки теплового господарства виконані на 37% (підготовано 293 з 789 котелень). Водопровідно-каналізаційне господарство готове на 38%. Об’єкти соціальної сфери - на 39%: підготовано 990 з 2,5 тис. об’єктів.

Раніше ми писали, що під час сьогоднішньої наради Геннадій Зубко висловив невдоволення роботою харківських КП. За його словами, борги за електроенергію та газ, які має Харківська область, - це майже повністю борги окремих КП міста Харків.

 

Нагадаємо, минулий опалювальний сезон на Харківщині був завершений 10 квітня. А  24 лютого в Харкові сталася аварія на тепловій мережі. Внаслідок чотирьох проривів без тепла та гарячої води залишилось 605 будівель, серед яких були житлові будинки, лікарні, школи та дитячі садки. Вже ввечері наступного дня комунальники усували останній прорив на теплотрасі. Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко зазначив, що ХОДА, а також ДСНС України в регіоні злагоджено відреагували на цю ситуацію. 22 лютого  у Харкові на тепломережі виникла ще одна аварія, через яку сотні харків`ян залишилися без тепла. Після цих двох випадків прокуратура Харківщини розпочала розслідування, пов`язане з аваріями на тепломережах

comments powered by HyperComments