Прокуратура Харківщини розпочала розслідування, пов`язане з аваріями на тепломережах

Понеділок, 5 березня 2018, 12:22
Прокуратура Харківської області процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), внаслідок якої сталися масштабні аварії на тепломережах м. Харкова.
Прокуратура Харківщини розпочала розслідування, пов`язане з аваріями на тепломережах

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Харківщини. 

Зокрема, мова йде про те, що ще у жовтні 2017 року відповідальні особи комунальних підприємств відзвітували про готовність до опалювального сезону. Проте нещодавно, наприкінці лютого та на початку березня 2018 у Харкові сталися одразу декілька масштабних аварій на тепломережах, які призвели до відключення опалення у житлових будинках і в соціальних закладах.

Отже, поліція перевірятиме розподілення коштів, які були призначені на підготовку до опалювального сезону. Відповідальні особи, якщо їхня провина буде доказана, може опинитися у в`язниці на строк до 5 років. 

Раніше ми писали, що 24 лютого в Харкові сталася аварія на тепловій мережі. Внаслідок чотирьох проривів без тепла та гарячої води залишилось 605 будівель, серед яких були житлові будинки, лікарні, школи та дитячі садки. Вже ввечері наступного дня комунальники усували останній прорив на теплотрасі. Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко зазначив, що ХОДА, а також ДСНС України в регіоні злагоджено відреагували на цю ситуацію. 

Нагадаємо, нещодавно у Харкові на тепломережі виникла ще одна аварія, через яку сотні харків`ян залишилися без тепла. Вона сталася 22 лютого на тепломагістралі по вулиці Шатилівській. У результаті без опалення залишилися 355 житлових будинків, 19 лікувальних установ, 7 шкіл і 5 дитячих садків у Київському та Шевченківському районах Харкова. Комунальні служби одразу почали ліквідовувати аварію. У першу чергу відкачували воду, цей процес завершили близько 20:00 22 лютого, після чого почали пошук, а потім ремонт пошкодженої ділянки теплопроводу.

 

comments powered by HyperComments