Цього року на водних об‘єктах Харківщини загинуло 14 осіб

Юлія Гуш  |  Вівторок, 7 серпня 2018, 12:30
За аналогічний період минулого року загинуло 34 мешканця області.
Цього року на водних об‘єктах Харківщини загинуло 14 осіб

Про це розповів начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Колосовський. За його словами, з початку поточного року на водних об’єктах загинуло 14 осіб, з яких 11 – з початку купального сезону.

«В Новобоварському та Куп’янському районах був зафіксований факт загибелі дітей, – зазначив Колосовський, – в Куп’янському районі одразу загинули дві дівчинки 2 та 3 років в штучно створеній копанці, яка знаходиться на території приватного домоволодіння. Батько залишив дівчат на декілька хвилин, а коли повернувся – вони були вже мертвими. В минулому році за аналогічний період загинули 24 особи, з них – 3 дітей». 

За його словами, причиною смерті на водних об‘єктах також ставали серцеві нападами та вбивства. По 30 з них досі триває слідство. Щодо поточного року, то тут на водних об‘єктах сталося 34 смертельні випадки. Проте тільки 14 з них були пов‘язані зі втопленням.

Також Колосовський додав, що ГУ ДСНС проводить профілактичні заходи задля попередження нещасних випадків на воді. Проходять перевірки щодо стану готовності водних об‘єктів, проводяться рейди та практичні заняття по порятунку людей та надання першої допомоги, інструктажі серед місцевого населення та обслуговуючого персоналу, розповсюджувалися листівки та пам‘ятки.

comments powered by HyperComments