Будівлю Української інженерно-педагогічної академії відновлять

Вівторок, 7 серпня 2018, 17:14
Як повідомляють рятувальники, за попередніми висновками, пожежа сталася через необережне поводження з вогнем.
Будівлю Української інженерно-педагогічної академії відновлять

Про це в програмі "Тема дня" повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації - головний архітектор області Михайло Рабинович.

"На об'єкті, це вже очевидно, проводилися несанкціоновані роботи, пов'язані з ремонтом покрівлі - на перший погляд, прості, а насправді такі, які привели до таких наслідків. На сьогоднішній день практично завершує роботу ДСНС. З'явився відповідний акт. Обладміністрація як балансоутримувач сьогодні зажадала такий акт. Причина попередня, яка була озвучена фахівцями, вона підтверджується: необережне поводження з вогнем. Швидше за все, при ремонті покрівлі використовувався відкритий вогонь ", - сказав він.

За даними Михайла Рабиновича, пам'ятник архітектури відновлять.

"Капітальні конструкції не пошкоджені ... В обов'язковому порядку об'єкт буде відновлений. За попередніми даними проектантів, доведеться відновити майже всі перекриття і покрівлю. Ще не вивчено стан інженерних комунікацій, мінімальна цифра - це близько 10 млн. грн.", - додав він.

Нагадаємо, повідомлення про пожежу надійшло на пульт ДСНС о 15:07 2 серпня. До місця події відразу виїхали 5 відділень на автоцистернах, 1 відділення на автодрабині та 1 відділення на аварійно-рятувальному автомобілі. Площа пожежі склала 500 кв. м.

Ми також викладали відеозапис пожежі, зроблений за допомогою дрону. 

comments powered by HyperComments