Заручники метробуду: власники нерухомості у Харкові починають давати згоду

Вівторок, 7 серпня 2018, 19:22
У Харкові тривають переговори з власниками об'єктів нерухомого майна, розташованого на території майбутнього будівництва ділянки метро від станції «Метробудівників» до станції «Одеська».
Заручники метробуду: власники нерухомості у Харкові починають давати згоду

7 серпня відбулося чергове засідання відповідної комісії, котру спеціально створили задля розв'язання цього нагального для міста питання.

Як з'ясувалося, на першій стадії перемовин представники міської влади спілкувалися з кожним із власників 88 об'єктів нерухомості (а тих власників аж 141), щоб з'ясувати, чи готові вони на конструктивні переговори. Тепер, після отримання відповідних звітів про оцінку їхнього майна (котре тупо знесуть), почалася друга стадія перемовин, де обговорюється вартість об'єктів, яку виплатять власникам в якості компенсації від міської ради. І отут «надихає» на певні роздуми фраза у тексті новини на сайті міськради: «вартість об'єктів, яка в майбутньому може бути виплачена власникам в якості компенсації від міської ради» (кінець цитати). Власники вагаються, бо ключове слово «може». Тобто, може, виплатять. Може, й усю суму. А може і не всю. А може, тягнутимуть, як кота за хвіст, кидаючи дрібні суми так званими траншами. А то й узагалі не виплатять...

Як зазначив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот, 23% власників, тобто 32 особи, вже дали письмову згоду на те, що їх влаштовує пропонована викупна вартість і вони готові підписати нотаріальну угоду «купівлі-продажу» свого об'єкта.

«Цьому передуватиме ще низка юридичних дій, таких, як проведення відповідних рецензій та експертиз, які будуть підтверджувати цю оціночну вартість, а також прийняття сесією Харківської міської ради рішення щодо затвердження такої викупної вартості», – зазначив Олег Дробот.

Оцінювачі вже побували на 99% об'єктів. До речі, оці оцінювачі відбиралися таким чином: Фонд держмайна провів конкурс, і на підставі своєї методики визначив переможців, з якими профільний департамент міської ради уклав договір на оцінку об'єктів.

Щодо вагань і сумнівів, то Олег Дробот запевнив: грошова компенсація буде забезпечена кожному власникові об'єкта, котрий підлягає викупу. Крім того, він підкреслив: міська рада сприяє усім власникам у вирішенні їх побутових питань, пов'язаних з вимушеним переїздом.

comments powered by HyperComments