Харківські школярі та студенти розвиватимуть свої професійні навички

Юлія Гуш  |  Четвер, 9 серпня 2018, 18:01
Завдяки проекту UPSHIFT вони можуть розвити навички, які знадобляться їм у подальшому житті.
Харківські школярі та студенти розвиватимуть свої професійні навички

ЮНІСЕФ за підтримки Євросоюзу реалізує в Харкові проект UPSHIFT, спрямований на розвиток професійних навичок підлітків та молоді. Він покликаний покращити перспективи працевлаштування соціально вразливої молоді, яка постраждала в результаті конфлікту на Донбасі. За словами Ерве Морена, спеціаліста відділу освіти ЮНІСЕФ, Харків для реалізацію проекту UPSHIFT був обраний невипадково – саме тут проживає велика кількість дітей та молоді, які були зачеплені військовими діями.  

«В багатьох країнах бідність, конфлікти, нестабільність обмежують перспективи розвитку молоді, – розповів Морен, – в Україні конфлікт вплинув на більш ніж 1 мільйон дітей. Визнаючи той факт, що майбутнє залежить від підростаючого покоління, існує потреба зменшення негативних впливів конфлікту на молодь. ЄС разом з ЮНІСЕФ підтримує молодих людей у подоланні цих складних обставин. Ми націлені на надання нових знань та навичок. Цей глобальний проект вже довів свою успішність та ефективність у більш ніж 20 країнах».

Програма буде складатися із семінарів, навчання, менторської підтримки та точкового фінансування. Вона пропонує молодим людям отримати навички в таких сферах, як вирішення проблем, креативність, співпраця, лідерство. Це потрібно для того, щоб вони краще могли впоратися з вимогами ринку праці. Він висловив переконання, що та енергія та наснага, яка присутня в харківській громаді, вона допоможе в успішній реалізації проекту.

«У молоді дуже багато ідей, інноваційних рішень, – розповіла Ірина Фоменко, голова  правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова», – але їх важко реалізувати, адже десь не вистачає підтримки, десь впевненості, десь знань. І, звичайно, досвіду. І проект UPSHIFT якраз направлений на те, щоб допомогти молоді від 14 до 21 років отримати ці навички, допомогти розробляти власні ідеї та доводити їх до логічного завершення, розвивати їх. І покращувати завдяки цим ідеям наш світ – починаючи з нашого міста».           

За її словами, всі заходи направлені на розвиток професіонального досвіду та навичок. Завдяки ним учасники потім зможуть вирішувати проблеми громади, з якими вони стикаються у власному житті. Крім того, значна увага буде приділена таким аспектам, як самореалізація, працевлаштування та розвиток компетенцій. Учасники також можуть отримати допомогу на реалізацію власних проектів.

В межах проекту учасники будуть працювати з тренерами та менторами, які нещодавно пройшли ретельний відбір та підготовку – зі 100 охочих було відібрано всього 20 осіб.

«Програма не спрямована на те, щоб ми визначали замість молоді які у неї зараз є проблеми, – зазначив він, – ми намагаємося, якщо образно говорити, посадити молодь за руль того авто, у якому вона їде. І UPSHIFT – це лишень платформа для того, щоб вони самі визначалися і шукали шляхи вирішення тих проблем, які вони вважають важливими. Якщо говорити коротко: це робиться молоддю для молоді».

Подати заявку та дізнатися більше про проект можна за посиланням. Прийом заявок на участь у першому раунді програмі UPSHIFT Україна розпочинається 9 серпня і триватиме до 2 вересня 2018 року.

 

 

comments powered by HyperComments