Черняк похвалився успіхами в сфері охорони здоров‘я Харківщини

Середа, 15 серпня 2018, 16:24
За словами заступника голови ХОДА, прогрес спостерігається по всім напрямкам.
Черняк похвалився успіхами в сфері охорони здоров‘я Харківщини

Про це заступник голови ХОДА Михайло Черняк розповів під час свого брифінгу. За його словами, медицина в Харківській області нині розвивається по всім напрямкам. Наприклад, покращується матеріально-технічна база медзакладів як за рахунок обласного, так і місцевих бюджетів, розвивається сільська медицина, ведуться ремонтні роботи в медичних закладах, триває робота по будівництву нового онкологічного центру.

«Можна сказати, що в цілому забезпечені всіма необхідними щепленнями та препаратами  в бюджетних закладах, – зазначив Черняк, – ми бачимо, що по забезпеченню всіма необхідними щепленнями та препаратами є певна динаміка, стабільна ситуація та реальне покращення у сфері охорони здоров‘я».

Разом з тим він визнає, що ситуація із забезпеченням інсуліном, особливо по Харкову, залишає бажати кращого. Нагадаємо, що Михайло Черняк сьогодні повідомив, що за останні роки державна програма по забезпеченню інсуліном не фінансується в повному обсязі. Нині загальна потреба становить майже 120 мільйонів гривень, а з державного бюджету було отримано близько 45 мільйонів. Тобто, як зазначив Черняк, фінансування забезпечене близько на рівні 40%.  

comments powered by HyperComments