Більше півмільйона харків’ян скористалися програмою “Доступні ліки”

Понеділок, 20 серпня 2018, 11:30
По програмі “Доступні ліки” в Харківській області було отоварено майже 900 тисяч рецептів
Більше півмільйона харків’ян скористалися програмою “Доступні ліки”

Понад півмільйона мешканців Харківської області в поточному році змогли скористатися  програмою “Доступні ліки”. Як повідомляє “Урядовий кур’єр”, про це розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк. 

За його словами, в межах цієї програми в області діє 504 аптечних закладів. Загалом, це 36% від усіх аптек. Пункти реалізації лікарських засобів діють у кожному районі Харківщини. У реалізації програми “Доступні ліки” вже було задіяно 800 центрів первинної медико-санітарної допомоги.  

Як зазначив Черняк, станом на 13 серпня вже виписали 1 64 000 рецептів. З них 83,7% вже були отоварені. В межах програми необхідні ліки отримали 531,1 тисячі мешканців області. Заступник голови ХОДА також розповів, що в регіоні вже налагодили роботу щодо забезпечення “Доступними ліками” пацієнтів денних стаціонарів та осіб, які проходять амбулаторне лікування.  

За словами Черняка, зараз проводяться подвірні та поквартирні обходи за участі медичних працівників закладів охорони здоров’я первинної ланки. Вони відвідують літніх людей та осіб з обмеженими можливостями руху. Вже було проведено більше 36 тисяч подібних оглядів. За їх результатами медики виписали майже 82 тисячі рецептів. 

comments powered by HyperComments