Багато харків’ян своєю працею створювали славу та велич Українського прапора – Світлична

Четвер, 23 серпня 2018, 09:11
Голова ХОДА Юлія Світлична привітала мешканців Харківщини з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Харкова.
Багато харків’ян своєю працею створювали славу та велич Українського прапора – Світлична

Вітаю всіх земляків з подвійним святом. Головне місто нашої області – Харків – традиційно святкує свій день народження в День Державного Прапора України. 

Багато харків’ян – волонтери та військові, науковці та підприємці, діячі мистецтва та спортсмени – своєю працею створювали славу та велич Українського прапора. Саме Харківщина в найскладніші часи виявила незламність духу й захистила своє право жити під синьо-жовтим прапором. І сьогодні, як і 365 днів на рік, синьо-жовті стяги на вулицях нашого міста ще раз наголошують: Харків – це Україна! 

Синьо-жовтий прапор – не лише наш державний символ. Він - свідчення зв’язку десятків поколінь українців, яке наш народ проніс від часів Галицько-Волинського князівства крізь роки бойових звитяг Війська Запорозького та буремні часи Української революції 1917 - 1921-го. До тієї самої миті, 23 серпня 1991 року, коли внесений до сесійної зали Верховної Ради синьо-жовтий стяг остаточно позначив відродження нашої держави. 

За наших часів, як і в козацькому минулому, як і під час визвольної боротьби українців ХХ століття, синьо-жовтий прапор – це бойове знамено, яке гордо несуть захисники України. 

У цей день, підіймаючи на флагштоки та вивішуючи на будівлях синьо-жовті прапори, ми висловлюємо повагу нашому минулому, шануємо героїв сьогодення та несемо віру в майбутнє. Віру в Україну. Слава Україні! 

 

comments powered by HyperComments