День Незалежності сповнений надпотужними емоціями. Радістю й сумом — Світлична

П'ятниця, 24 серпня 2018, 09:50
Голова ХОДА Юлія Світлична привітала мешканців Харківщини з Днем Незалежності України.
День Незалежності сповнений надпотужними емоціями. Радістю й сумом — Світлична

27 років тому перемогою завершилася боротьба українського народу за власну державність. Боротьба, яка тривала століттями. 

Сьогодні ми відзначаємо лише 27 років незалежної України, проте завжди пам’ятатимемо про 100-річчя з дня створення нашої держави. Україна відродилась 22 січня 1918 року. Саме за часів Української революції 1917 - 1921 років наш народ виборов державність – утвердив державні кордони, мову, гроші, символіку, створив боєздатне військо. Ще на початку минулого століття наша держава була визнана у світі. 

Через зовнішню агресію та внутрішні протиріччя українці тоді втратили здобуте й гірко розплатилися за цю втрату: роками репресій, голодоморів, нищення всіх стовпів національного відродження. Проте, знищивши мільйони українців, ніхто не зміг знищити дух нашого народу. Цей дух переміг тоді й перемагає зараз. Кожного дня – на фронті та в мирних містах і селах – ми захищаємо й розбудовуємо власну державу. Кожен із нас є творцем української незалежності. І цей день, 24 серпня, - свято для кожного, в кого Україна в серці, думках та мріях. 

День Незалежності сповнений надпотужними емоціями. Радістю й сумом. Сьогодні всі ми висловлюємо слова великої поваги та вдячності захисникам нашої держави, які боронять українську землю на сході. Сьогодні згадуємо тих, хто загинув за Україну – у війнах усіх років, під час репресій та голоду. Сьогодні радіємо тому, що ми здобули. Сьогодні віримо в краще та крокуємо до майбутнього. 

Щиро вітаю всіх земляків із Днем Незалежності України! Слава Україні! 

comments powered by HyperComments